HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Clos Erasmus 2014

ABISME DE HELM

Es tracta d'una profunda gola que s'obre al peu del pic Thrihyrne, al vessant nord de les Muntanyes Blanques. Durant la Tercera Edat, és el lloc on s'erigeix la poderosa fortalesa de Cuernavilla. Porta el seu nom per Helm, qui es va refugiar durant la conquesta de Wulf.
La muntanya s'obre en dos contraforts separades pel precipici, escarpat i estret. L'Abisme descendeix des d'una paret de roca, on hi ha l'entrada a les coves de Aglarond. El Corrent del Baix, que surt de la gruta, flueix pel fons de la gola, fins a perdre després en les llunyanies de la vall del Baix, que s'estén al Nord-est. De cada costat de l'abisme, els cingles s'aixequen gairebé verticals. La contrafort Nord-oest es perllonga en un penyal de roca nua.
La batalla que te lloc aquí durant la pel.lícula "Las dos Torres", és una de les millors batalles mai vistes en la història del cinema. Ara ja entenc perquè m'ha vingut al cap mentre em bevia el vi.

Extraordinari!


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Clos i Terrasses
Cupatge de Garnatxa i Syrah amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera fosc i profund amb el rivet lilós, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta que ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas, necessita una estona de copa, ens esperen uns aromes intensos i màgics de violetes i fruita concentrada, licor de nabius, melmelades de prunes i cireres, quelcom de cuirs però molt subtils, fumats i algun record mentolat, juntament amb el sotabosc i espècies com la regalèssia i el clau, tot això sense deixar de percebre en tot moment la immensitat mineral de la llicorella calenta.
A la boca és d'una profunditat arrasadora i amb una estructura ferma, ens colpeja el paladar amb un cos perfecte i amb una gran riquesa de tots els elements, equilibri fantàstic i una elegància envejable, marcat per la seva estricta columna vertebral, l'acidesa tensa, la fruita concentrada, bouquet complex, i uns tanins rugosos i molt ferms, que li auguren una llarga vida. Amazing
La màgia del Priorat.


Comptaven amb tu, Gandalf

Cap comentari:

Publica un comentari