HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Can Martí 2017

INQUIETUD CONSTANT.

El rei de Vinyes Singulars és l'Ignasi, un home natural i inquiet que vaig tenir el gust i la sort de conèixer en un tast de la seva extensa gama de vins.Si no recordo malament vàrem tastar uns 12 vins diferents i no hi eren tots. Possiblement la millor manera de entendre la filosofia dels vins és conèixer al seu creador, la seva personalitat, el seu caràcter, les seves inquietuds, i que et mostri realment el que ell vol donar-nos a conèixer amb les seves petites creacions.
L'Ignasi fa vi amb el propòsit expressar millor els terres únics i individuals, prefereix produir vins varietals, sempre que sigui possible. La filosofia d'una vinya és un vi i una imatge més clara de l'indret.SENSE D.O.
Celler Vinyes Singulars.
Monovarietal de Sumoll Blanc amb una criança d'uns mesos en pipa catalana de castanyer de 500 litres.
A la vista color groc palla amb reflexes daurats, brillant i un xic enterbolit.
Al nas mostra bona intensitat marcat per les notes de la fruita blanca i fines notes de llevats, pa calent i notes especiades, pebre blanc, les notes cítriques es mostren més madures, pell seca de llimona i una sensació constant de la criança en el castanyer.
A la boca d'entrada dona sensació de frescor, de bonica delicadesa, i una tensió i nervi agradable, segurament degut a la bona acidesa i un pessigolleig carbònic molt subtil, notes anisades del fonoll i presència dels llevats, amb un untuós pas per boca que agraeix el seu caràcter natural. Bona persistència cítrica i final marcat per la criança.


Experimentació, inquietuds i passió per la nostra terra.


Cap comentari:

Publica un comentari