HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Las Cabañuelas 2017

AL YAKITORO,  I NOVA D.O.P.

Tot va començar per un somni, convertit en realitat gràcies a moltes persones: cellers, viticultors, hostalers, hotelers, artesans, gent de turisme, tots ells units amb un objectiu, la DOP Cebreros. Com diu Rafael Mancebo, actual president de la DOP Cebreros «on altres van veure vinyes abandonades, jo vaig veure futur, treball i oportunitats».
Nosaltes som a Madrid, al Yakitoro by Chicote i aquí hem gaudit de Las Cabañuelas amb unes fantàstiques broquetes yakitori. El yakitori tradicional és una broqueta o pinxo amb pollastre, d'origen molt popular al Japó, que es cuina en directe i al carbó en una graella.

Salut i Garnatxa!


D.O.P. CEBREROS
Celler Viñedos de Jorco
Monovarietal de Garnatxa Tinta amb una criança de 6 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb rivet rosat, de capa mitja-baixa, de llàgrimes finíssimes, net i brillant.
Al nas és fruita, fruita i fruita, vermella i madura, intensitat aromàtica alta, apareixen les notes florals de roses i violetes, i quelcom mineral, no té molt més, però lo que té és molt alegre i divertit, fons amb notes minerals de pols i pedra seca.
A la boca és àgil i atractiu, ens omple la fruita vermella, fàcil de beure, directe, fresc gràcies a la seva rica acidesa, tanins fosos, és lleuger i amb alguns records herbacis molt elegants, és un vi vibrant amb una bonica persistència floral i final correcte i molt fresc, ideal per aquests dies d'estiu.




Ideal amb la proposta del Chicote


El preu al restaurant uns 13 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari