HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Weinbach Gewürztraminer Altenbourg 2008

MONOPOLE HISTÒRIC.

Clos des Capucins és una de les vinyes més respectats d'Alsàcia, amb una llarga i distingida història. La vinya és un monopole de Domaine Weinbach, establert en 1612 pels monjos caputxins que van construir els Clos. El títol de Weinbach va ser triat pels monjos pel seu simbolisme. Significa 'The Stream of Wine', una referència al rierol que flueix a través de la finca en el camí des dels baixos Vosgos fins al Rhin.

Avui aquest vi l'hem gaudit la meva mitja pera i jo. Ampolles que volen companyia, ser arropades i gaudir-les amb tot el respecte que es mereixen. Anyades que volen paciència, amor i comprensió, i tot això és el que nosaltres li hem donat.

Salut i Alsace!


ALSACE AOC - FRANÇA
Domaine Weinbach
Monovarietal de Gewürztraminer
A la vista color daurat intens amb reflexes entre palla i llimona, untuós, gras, amb abundant llàgrima densa, net i brillant.
A nas ens mostra una intensa maduresa aromàtica, fruita madura i profunda, albercoc i préssec, juntament amb notes de cítrics en confitures i un fantàstic perfum d'oli de llimona, aromes marcats de flors seques, roses blanques, gessamí, i clavells, records fumats arropats per les espècies un una intensa mineralitat recordant a la pissarra.
A la boca és un vi amb bon pes al paladar, complex i amb gran intensitat, ens tornen tots els aromes anteriors, sobretot les fruites i la pissarra matisada per l'evolució dels hidrocarburs, ens deixa un fil amarg que li aporta un molt recorregut, equilibrat, justa acidesa que compensa la sensació llaminera de les notes del sucre residual, cremós amb una persistència molt mineral i final afruitat i amb una agradable sensació salina molt envoltant. Gens pesat.Vins amb tradició, i història viva de França i la viticultura.


Cap comentari:

Publica un comentari