HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Tara White Wine 2 Viognier Solera

398 EXTREM.

El desert d'Atacama és un lloc únic, on la unió del cel i la terra revelen la immensitat del inexplorat, la invisibilitat de les fronteres, la infinitat de l'univers i la petitesa de l'ésser humà.
Tara deu el seu nom al mític Salar de Tara, un temple natural cuidat pels imponents "Monjos de pacana", un lloc sagradament beneït pel bany diari del cel sobre el desert. Un espai que evoca silenci i admiració.
Tara neix enmig d'un paisatge sec, el més sec del món, amb precipitacions que amb prou feines arriben als 20 mm a l'any, però que rep la influència costanera de l'Oceà Pacífic, i que als matins cobreix la camanchaca. Un mantell de boira que dóna respir a les assolellades terres del nord del país. Una geografia única a la qual es suma l'absència de la serralada de la Costa, el que permet que durant les tardes entri el vent transformant el clima desèrtic a un més proper al tipus mediterrani fresc. Una combinació de factors en els quals només podia néixer un vi tan diferent i extrem com Tara.

Un paisatge, que igual que Tara, evoca el silenci i la immensitat del desert d'Atacama.VALLE DE HUASCO - ATACAMA - XILE
Viña Ventisquero
Monovarietal de Viognier que resulta de la barreja de 6 collites del 2011-2016 i amb una criança en soleres, o sigui cada any es va refrescant amb la collita més nova.
A la vista color groc daurat intens amb tonalitats llimona, untuós, amb molta llàgrima viva, un xic tèrbol i brillant.
A nas ens aireja l'espai amb aromes dolces, fruites madures i amb records florals, és complex i amb aromes profunds i ben delimitats, destaquen les notes de pell de cítrics, taronja i llimona acompanyades per aromes de fruits secs, avellanes, ametlles, i quelcom d'orellanes, algun record de pastisseria i llevats i un fons mineral a pedra seca.
A la boca és extraordinari, harmonia recta dels elements, vi rodó, en enlluerna el paladar amb una seca i punxant voluptuositat llaminera, amb sensacions de crema de llima, i una untuosa sedositat, marca el recorregut una acidesa seca i tensa i una textura densa i fina, alhora que en envolta completament la boca, persistència infinita i final amb mineralitat salina.Vins extrems del desert d'Atacama.El preu al restaurant 60 euros

Cap comentari:

Publica un comentari