HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Mercenario Parcela Sanduriñas 2017

SAN CLODIO, I EL PRIMER BIODINÀMIC

El Monestir de San Clodio va ser declarat, al costat del pont del mateix nom, Monument Històric Artístic Nacional en 1931. El seu origen no està totalment clar. Algunes fonts el situen al segle VI. Per a altres estudiosos, com Sandoval i Yepes, va ser fundat l'any 928. En un primer moment va estar a disposició dels monjos negres de l'ordre de Sant Benet, que el van convertir en un nucli agrícola pròsper. Des d'ell es va introduir el cultiu de la vinya en aquesta zona. A partir de 1225 fins l'exclaustració va ser cistercenca, i novament benedictí des de finals del segle XIX.
A la façana monasterial es pot veure creu de Caravaca coneguda com "Divina Relíquia", venerada pels vilatans per lliurar a les vinyes de la calamarsa.

El celler de Iago Garrido està ubicat al costat del Monestir, i va ser el primer productor biodinàmic certificat en la història de Ribeiro.


SENSE D.O.
Fazenda Agrícola Augalevada
Cupatge de Garnatxa Tinta, Mencía, Mouratón, Grao Negro i Palomino amb una criança de 7 mesos en àmfores de fang.
A la vista color vermell cirera amb rivet violaci, de capa mitja i amb fines llàgrimes, net i brillant.
Al nas és un vi de caràcter atlàntic, destaquen les notes de fruita vermella fresca, gerds i maduixes i aromes florals, apareixen records de terra mullada i quelcom de mentolats, fons amb notes minerals i de salinitat marina.
A la boca és un vi àgil, directe, lleuger, fàcil de gaudir, desenfadat, amb la fruita vermella molt present, fresca i àcida, records de la mineralitat salina, i una acidesa vertical arropada per uns tanins fins, fan que sigui un vi sàpid i divertit, bona persistència i final amb records salins.


El preu a Botiga uns 16 euros
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari