HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.De Toute Beauté Nature 2015

L'ALQUIMISTA DEL JURA..

L'origen de tot és el Jura, una regió màgica, ancestral i fresca entre la Borgonya i Suïssa, aquí, en un encantador i entranyable poble anomenat La Combe, els dos germans fan vi amb la màgica inspiració d'un alquimista.
Jean-François Ganevat i la seva germana Anne Ganevat lideren actualment una superfície biodinàmica de 8,5 h. La seva gran habilitat és crear petites obres mestres de les varietats de raïm més famoses i internacionals com Pinot Noir o Chardonnay, però especialment amb les varietats tradicionals de la zona com Trousseau, Pouldsard i Savagnin entre moltes d'altres. Tan sols fan vi de petites parcel.les a partir d'un sòl i una varietat concreta, el resultat és un número increïble de vins diferents cada any, i com sempre tots excepcionals.VIN DE FRANCE - JURA
Jean François Ganevat
Cupatge de Gamay, Argant, Enfariné, Gros Béclan, Gueuche, Isabelle, Petit Béclan, Peurion, Portugais Bleu, Syrah i Pinot Noir amb maceració carbònica amb llevats autòctons i una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí clar amb rivet rosat, de capa baixa i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas ens regala una fruita vermella fresca i àcida acompanyada d'agradables notes cítriques i metàl·liques, floral, ens envolten uns fins aromes fumats, torrats i torrefactes, i un fons mineral amb notes de pols i guix.

A la boca és una puta navalla!, ens marca el camí una afilada acidesa, fruits vermells àcids, lleuger, amb una bonica sensació punxant i amb sensació carbònica fina, àgil i amb una alegria innata, i uns tanins suaus i rodons, harmonia natural en boca, amb una persistència molt típica de Ganevat i un final amb connotacions acètiques suaus.


Un referent en la zona.

El preu a botiga uns 28 euros, amb tota naturalitat

Cap comentari:

Publica un comentari