HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Clos Dominic Vinyes Baixes 2006

AIXÒ ÉS EL PRIORAT, 7 MESOS DESPRÉS.

Obrir una ampolla de Clos Dominic, és destapar l'autèntic Priorat, un recorregut intens per les seves vinyes, els seus pobles i la seva gent, un passeig pels costers de Porrera, respirant els seus olors i perfums, gaudint de la seva terra, del clima, això és el que Clos Dominic ha estat capaç de donar als seus vins, res més que el caràcter del fruit que neix i creix en aquestes contrades tant úniques al món, l'expressió més pura del Priorat. Un vi fet a la vinya, un vi que parla molt de la terra i la seva gent. Un petit tresor de Porrera.
Potser el fet de poder trepitjar la terra on neix aquest fantàstic vi i conèixer personalment al Paco i la Dominic, té molt a veure a l'hora d'entendre la filosofia i la manera de ser i de viure d'aquesta gent, per gaudir més encara de tot el que ens pot oferir aquest tros de vida dins d'una ampolla.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Clos Dominic.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot, Carinyena, Garnatxa i Picapoll negre amb una criança de 14 mesos en barriques de roure francès.
A la vista intens color picota de capa mitja-alta amb rivet entre grana i marró amb una llàgrima densa, lenta i abundant, una mica embruixadora, que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és molt expressiu, intens i complexe, fruita vermella i negra madura, quelcom floral, molt balsàmic, espècies dolces, vainilla i canyella, records mentolats, subtils torrats fantàstics, bonica evolució cap a uns torrefactes espectaculars, cacau i cafè i un extraordinari fons mineral, aquest vi desprèn llicorella com pocs.
A la boca és intens, potent, profund, omple completament la boca amb una gran persistència, records de la fruita en licor i les espècies dolces, acidesa fantàstica i uns tanins madurs, vellutats i molt integrats, un vi de gran estructura i equilibri, amb un post gust torrefacte fantàstic, un vi amb un final molt llarg i persistent.
I el millor de tot, encara em queda una ampolla de Vinyes baixes!!!.


El preu ara fa 3 anys al Celler directament uns 20 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari