HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Tardieu-Laurent Côtes-du-Rhône Guy Louis 2009

GRENACHE DU MONDE.

És en celebracions com aquesta, on realment tinc la possibilitat de tastar i gaudir d'una bona varietat de vins diferents, n'hi ha que prefereixen servir el mateix vi durant tot el dinar, però jo prefereixo viatjar, durant un parell d'hores sense mourem de la taula, transportat per sensacions a una nova dimensió. 
Desprès d'una fantàstic passeig entre vinyes, pels costers del Priorat, ara me'n vaig fins a la Vall del Roine, per endinsar-me dins d'aquest fantàstic paisatge al sud-est de França.
Després d'aquesta fantàstica Garnatxa ja veurem que ens depararà el futur, i on ens transportarà la següent ampolla que destapem durant el dinar. Bon viatge!.


APPELLATION CÔTES-DU-RHÔNE CONTROLÉE.
Maison Tardieu-Laurent.
Cupatge de Garnatxa 75% i Syrah 25% amb una criança en barriques de roure francès.
A la vista intens color robí de capa mitja i rivet grana, de bonica llàgrima, net i brillant.
Al nas és molt franc i net, amb la fruita negra i vermella madura i de gran intensitat, pruna, grosella, floral, violetes, especiat, vainilla, coco, records vegetals, tot ben integrat amb uns agradables torrats del roure de fons.
A la boca és realment fantàstic, entrada suau, subtil, amb un bon cos i una gran textura, vellutat, marcat per la fruita i les espècies dolces, gran acidesa i tanins madurs, un vi amb una bona estructura i equilibri, de gran persistència i final llarg.
Bon Grenache!!.


El preu, si no recordo malament uns 26 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari