HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Clos Mogador 2007

O REI  RENÉ.

Dia 25 de Desembre, dinar de Nadal amb part de la família, demà toca amb l'altre part, compartirem aquest dia especial junts, després d'unes festes un pel accidentades i angoixants, sembla que mica en mica, tot torna a la calma, esperem que tot continuï així i vagi millorant mica en mica. Serà un nadal diferent, per primera vegada en la nostra història no tindré el privilegi de poder gaudir dels canelons ni de ma mare, ni de la meva sogra, els astres s'han alineat per putejar-me, i perdoneu l'expressió. Per poder passar aquest difícil tràngol, he decidit gaudir d'aquesta meravellosa perla de Gratallops.
Esperarem els canelons l'any que ve.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Clos Mogador.
Cupatge de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Syrah i Carinyena amb una criança de 20 mesos en barriques de roure francès.
A la vista vermell picota intens de capa alta i rivet violaci, net i brillant amb intensa i abundant llàgrima molt lenta que tinta la copa.
Al nas és d'una complexitat engalipadora, fruita negra madura, confitura de cireres, especiat, vainilla, regalèssia, clau, a mesura que s'obre guanya amb intensitat i complexitat, records florals, violetes, records torrats, ametlles i avellanes i subtils torrefactes, xocolata negra, sobre un profund fons mineral.
A la boca és Priorat, complexe, intens, potent, ampli, explosiu, amb molt de caràcter, però de gran sedositat, profund, marcat per les confitures i els records torrats, amb una acidesa vibrant i uns tanins madurs, integrats, dolços, un vi amb una persistència infinita i un final etern.
Tanca els ulls.., respira.., i deixa't portar...Va néixer a Gratallops, i a esdevingut etern a Sant Fruitós.


Gaudiu del Nadal amb la gent que us estima, és una ordre!!.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari