HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Més que Paraules 2010

LA NIT D'EN LLIBERT.

Espera.., espera.., esperar.., sala d'espera.., desesperació..., així va començar un dissabte al vespre que, sense cap mena de dubte, ens ha esgarrapat un trosset del nostre cor. Una nit plena de sentiments i emocions, en alguns casos contingudes i en d'altres alliberats sense perjudicis, però on tots els presents vàrem sentir quelcom inquiet que ens estrenyia amb molta intensitat el pit, quelcom que ens oprimia la gola i ens impedia empassar amb facilitat, quelcom que ens entelava la visió, un tel de llàgrimes contingudes que feia presència descontrolada, aflorant sentiments eterns aferrats en el nostre interior, i que per fi avui han decidit alliberar-nos de les tensions diàries sense control, on absolutament tots ens vàrem quedar sense paraules.
Gràcies Tàtels, gràcies Gemma i gràcies Mar.

Avui no podia ser una altre, Més que paraules 2010...


D.O. PLA DE BAGES.
Celler Més que Paraules.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah amb una criança de 8 mesos en barriques de roure americà i francès.
A la vista bonic color vermell robí amb rivet lilós, de capa mitja i llàgrima lenta que tinta la copa.
Al nas bona intensitat aromàtica marcada per la fruita negra madura amb elegants espècies dolces, vainilla, canyella, records a regalèssia i tocs vegetals, subtil fons torrat molt ben integrat, a mesura que respira apareixen agradables torrefactes,caramel, sucre cremat.
A la boca entrada amplia, agradable i amb intensitat, sense ser agressiu, vellutat, amb una bona estructura, records de la fruita en licor i les espècies, post gust torrefacte, bona acidesa i tanins poderosos, marcats, aspres, però agradables, bon final en boca i força persistent.
Un vi més equilibrat, amb més intensitat i més rodó que l'anyada del 2008.La relació qualitat-preu en aquest vi és fantàstica.


Menys de 7 euros a la botiga, al restaurant 13 euros (a Barcelona per suposat).
Molta merda!!

Cap comentari:

Publica un comentari