HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Viña Tondonia Blanc Reserva 1998

CLÀSSIC, ÚNIC I AUTÈNTIC AQUEST FORASTER.

De tant en tant, i entre vi nostre i vi nostre, és interessant veure que fan fora de les nostres fronteres, i gaudir d'alguns d'aquests bons vins d'arreu. És el cas d'aquest diumenge passat, el menú no podia ser millor, paella i a sobre d'un dels grans xefs de la meva terra, de casa, proper, senzill, guapo, interessant, divertit..., ai! perdoneu, però és molt especial per a mi, i per acabar-ho d'adobar, avui amb una amplia representació familiar, així doncs, no podia fallar amb els vins, els acords que acompanyaven aquest magnífic concert pel paladar havien de ser extraordinaris, perfectes, sublims i ja sé que dir-ho jo mateix no és massa modest, però la sinceritat per davant de tot, i sent del tot honest, va ser espectacular.
Dividit amb dos actes fantàstics, em costaria escollir un dels dos, però com sempre, primer lo de casa.... avui em quedo amb el Xitxarel.lo.
D.O.Ca. RIOJA.
Bodegas R. López de Heredia.
Cupatge de Viura (Macabeu) i Malvasia amb una criança de 6 anys en bótes de roure francès.
A la vista bonic color or daurat intens, molt net i brillant amb una densa i abundant llàgrima.
Al nas és força complex, amb una intensa i gran paleta aromàtica, fruita blanca molt madura, acompanyada per uns subtils i agradables torrats, records de brioix, tocs de mel i fruits secs, panses i orellanes, ametlles torrades, sucre cremat, pell de cítric i subtils fumats de fons.
A la boca és un vi fi, amb un pas molt interessant, molt untuós i gras, de gran densitat, equilibrat i elegant, amb bona acidesa i amb els records de la fruita madura en boca, un vi molt persistent i un final molt llarg.
Una joia que guanyarà molt reposant al celler.


El preu a Bodegas R. López de Heredia directament, 19,50 euros.
Salut i pela!

Cap comentari:

Publica un comentari