HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Aire de Blunt 2008

ORGULLÓS DE LA TERRA.

Com m'agrada poder parlar dels vins de casa, i amb això em refereixo als vins de Catalunya, però més concretament als del Pla de Bages, terra de Maquis, de bandolers, de gent arrelada a la terra i a la seva feina, de gent que creu amb el que sent, de gent que defensa les seus ideals, de gent que no s'amaga, de gent que lluita..., en definitiva, de gent de vi.
Ai, perdoneu! però ara m'ha agafat la vena Independent!! tornarem al vi abans no comenci a dir coses que en aquest blog no vénen al cas.
Sinó vaig mal informat, aquest vi surt d'unes vinyes de Cabernet Sauvignon al peu del Collbaix, de la mateixa parcel.la d'on surt un altre gran vi, el Singular. Aquest Celler és un projecte de dues persones molt arrelades a aquestes terres, un enòleg i un restaurador, tots dos molt coneguts a la comarca. Un vi de Garatge, d'autor, amb el caràcter i la personalitat d'aquesta terra i la seva gent.DO. PLA DE BAGES
Cellers Underground.
Monovarietal de Cabernet Sauvignon amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista, color cirera fosc amb reflexes grana de capa alta i llàgrima lenta i elegant, net i brillant.
Al nas, complexe, intens, potent, fruita negra madura, confitada, records vegetals, pebrot, especiat, pebre, regalèssia, subtils anisats, fumats i fons torrat.
A la boca, entrada potent que t'omple la boca, sedós, intens, un pèl balsàmic, tanins poderosos però agradables, tornen els torrats i les sensacions vegetals, molt persistent i amb un final força llarg.
Un vi molt seriós, que jo crec, que amb el temps donarà molta guerra.
Del seu germà gran, el Blunt, ja en parlaré més endavant.


El preu, uns 19 euros per aquest vi d'autor de limitada producció.

Au!! doncs!.

Cap comentari:

Publica un comentari