No hi ha res més fantàstic que una nit inesperada, una d'aquelles nits que surts de treballar i tot pinta que acabaràs a casa, al sofà, menjant qualsevol cosa, davant de la tele i a dormir. Però no!, no saps com i estàs davant d'un plat de llagostins amb una ampolla de vi i esperant un bon tataki de tonyina, uns escamarlans amb oli i pebre, unes gambes a la planxa, uns musclos al vapor i unes xirles al vi blanc, i com pot ser?. Jo també em faig aquesta pregunta i la resposta és fàcil... Tinc molta sort! I no us diré més.., només us diré que jo m'ocupo del vi, que rar oi? Bé com ja veureu més endavant això és una trilogia, on tot comença amb aquest fantàstic Penedès i acaba amb una sorpresa inesperada.
El sopar a cal Ros comença amb un aperitiu, com ja he dit abans, mentre preparen el sopar, jo com a somelier m'ocupo de que tot el tema del vi sigui perfecte, temperatura, servei, etc...sense ser conscient de que ens espera al final, ja que de l'última ampolla, jo no en sabia res!
Per acompanyar els llagostins salats decideixo començar amb aquest vi fantàstic del Penedès, que he de dir, que va ser el triunfador majoritari de la nit.
Un cop ens asseiem a taula, gairebé no queda vi!!!
DO. PENEDÈS.
Celler Alemany i Corrió.
Monovarietal de Xarel.lo amb una criança de sis mesos en roure francès.
A la vista, color entre palla brillant i or nou, intens net i brillant amb una bonica llàgrima.
Al nas, bona intensitat, fruita blanca i tropical, pinya, plàtan, pera, litxis, aromes dolços, pastisseria, vainilla, molt agradable, amb un toc anisat.
A la boca és fresc, amb un bon volum, untuós, amb un pas molt agradable i sedós, bon cos, amb records de la fruita i el punt dolç de la vainilla que juntament amb el seu final amarg li aporten una bona consistència i un final llarg i molt agradable. Un bon Penedès amb una feina molt ben feta.
Totalment recomanable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada