HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Exibis 2012

UN FUTUR PRÒXIM.

Diumenge!!! i ja sabeu que toca! Una bona brasa i un bon vi! Avui poso jo el vi, una novetat que em van regalar en un celler amb el que tenim molt bona relació, perquè el provi a veure que em sembla.
Us he de dir que estic força content, com ja sabeu, fa unes setmanes vaig aconseguir que el meu estimat germà, ens acompanyi al meu pare i a mi dins d'aquest apassionant món del vi, abans només bevia coca-cola, pobret. Bé, doncs ahir, em va dir que ell portaria el vi el Diumenge!!!! AMAZING!!!! No m'ho podia creure!!! tot l'esforç comença a donar els seus fruits!!! Realment em va fer molt feliç, cada cop està més interessat en el tema, cada cop disfruta més amb una copa de vi, fa preguntes i s'interessa molt per aquest món, el meu pare també, eh!, no el deixo de banda!. Evidentment li vaig dir que no calia que portés el vi, que ja el portaria jo, hem d'anar mica en mica, pas a pas, sense presses. Ha de saber que encara estaria massa  perdut en un celler intentant triar un vi. Tot arribarà germanet!.
DO.PLA DE BAGES
Celler Can Serra dels Exibis Viticultors.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Sumoll i Mandó
A la vista, color cirera completament tapat, amb un rivet violeta pujat, intens, net i brillant amb una llàgrima lenta que tinta completament la copa.
Al nas, destaquen marcades aromes làctiques, acompanyades d'una confitura de fruita negre i vermella amb pinzellades de vainilla, regalèssia i anisats, balsàmic, mica en mica es va obrint donant aromes de torrats i torrefactes de cafè.
A la boca, entrada cremosa, suau, tornen els records làctics que li donen sensació de untuositat, tanins poderosos però agradables, marcada acidesa, fresc, records torrefactes i un final persistent.
Un vi que en les seves pròximes anyades, estic segur que se'n parlarà molt.


El preu, no en tinc ni idea!
Em sap greu Marc, ja sé que t'interessen molt els preus!


Cap comentari:

Publica un comentari