Aquesta va ser la segona ampolla que vàrem obrir Dissabte. Després del ja més que conegut i comentat Tramp 2011. Em decideixo per aquest vi del Priorat, d'un celler, que jo, personalment, li tinc una estima especial. I us explicaré el perquè, es tracta del primer celler que vàrem tenir el plaer de visitar durant la nostra estada al Priorat, i va ser una visita inoblidable. Un celler familiar, l'essència més pura del Priorat, la màxima expressió del terroir, una manera d'entendre i viure la vida.
Arribem a Porrera, a la plaça de poble, allà ens espera el propietari del celler, Paco Castillo, un home senzill, molt implicat amb la terra i el vi. Un cop fetes les presentacions, pugem al seu vehicle, la típica furgoneta del típic pagès que va a l'hort a collir els tomàquets i els enciams, això sí que és autèntic!! Sortim de Porrera per una pista estreta i mal asfaltada de dues direccions, amb poca visibilitat a les corves, i resant per no trobant-se cap vehicle de cara. Després de quinze minuts de furgo-tour, arribem a les vinyes de Clos Dominic, un coster preciós en forma de petxina, com molt bé ens recorden les etiquetes dels seus vins.
Després d'això anem al celler, una casa en mig de Porrera, on els baixos són utilitzats per l'elaboració, o sigui, el garatge, i el soterrani de sala de barriques, un celler modest i encantador. Quan baixem a la sala de barriques, ens esperava un esmorzar fantàstic, i allà mentre catàvem els seus vins acompanyats de productes típics catalans vàrem comprendre la filosofia d'aquesta terra i dels seus elaboradors.
I aquí us deixo les sensacions de tota la taula en general.
DOQ. PRIORAT.
Celler Francisco Castillo- Clos Dominic.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en barriques de roure francès.
A la vista, intens color cirera picota de capa alta i rivet violaci, molt net i brillant amb una llàgrima que fa vint minuts que estic observant, hipnotitzat perdut!!!
Al nas, intens i expressiu, floral, lliris, violetes, fruita vermella fresca, gerds, groselles, licorós, fusta subtil de qualitat, records de "pegamento Imedio" sí, sí!! el que sentiu!!, tot amb un fons mineral, després d'una estona a la copa, evoluciona cap a torrefactes, cafè, toffee (caramel de cafè en llet, "werther's original" ). Ple de Sensacions!!!
A la boca, entrada potent, amplia, equilibrat, estructurat, amb cos, untuós, bona combinació de fruita i torrats, balsàmic, tanins presents, però agradables, bona acidesa i final llarg i molt persistent.
Realment és un gran vi!!
Hi ha coses que realment no tenen preu, com tenir la sort de compartir petits instants al voltant d'una taula i una bona ampolla de vi amb la gent que més estimes, són aquest conjunt de petits instants els que amb el temps fan la felicitat.
Gràcies a tots.
El preu 15 euros plens de felicitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada