HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Oda 2008

ODA A LA TERRA FERMA.

Aquest Diumenge va de Costers! després del fantàstic Ónra, ara toca el no menys espectacular Oda, què afortunats que som! aquí estem, disfrutant d'aquest meravellós Diumenge! que més podem demanar, ja sé que ho dic molt, però és així de cert, bona companyia, bon vi, salut i pela ( poca, però per anar fent)!!. No deixa de ser curiós, que cap dels vins d'aquest cap de setmana, no fos del meu celler, em sembla que encara no m'hi havia trobat mai, perdoneu pel petit apunt, ja està dit, també he de dir, que només han estat tres ampolles quan normalment en cauen unes cinc!, ara no us penseu que sóc un "borratxín" , tot depèn de la gent que som i del dia que comença el festival.
Anem al tema del vi, el sentiment general de la taula, després d'intercanviar les nostres sensacions a l'obrir aquest Oda 2008, i ja havent catat amb anterioritat l'Ónra 2010, ha estat que, en primer són dos grans vins, bastant diferents entre si, i en segon lloc l'opinió general de la majoria dels nostres paladars es decanten per l'Oda 2008, un vi potent, amb caràcter, complex, amb sensacions marcades des del primer fins a l'últim moment.DO. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Castell del Remei.
cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon, Ull de llebre i Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes de roure americà i francès.
A la vista color cirera picota amb rivet granatós, amb llàgrima lenta, net i brillant, amb força capa.
Al nas, complexe, amb un bon ventall aromàtic, des de la fruita vermella i negra madura, tocs especiats, vainilla i regalèssia, subtils minerals i vegetals, tot ben integrat, després d'una estona records torrats, torrefactes com el cacau i fumats, molt expressiu, un plaer!
A la boca, entrada sedosa, potent, ampli,amb caràcter, carnós, tanicitat marcada que li dona un bon volum en boca, juntament amb una bona acidesa, records torrefactes en boca, molt persistent i final llarg.

El preu entre 10-11 euros.


M'agradaria donar les gràcies de tot cor, al grup de someliers, que m'acompanyen cada setmana, per tenir la paciència d'aguantar-me, per voler compartir amb mi tot el conjunt de noves sensacions que junts descobrim cada cop que obrim una ampolla de vi, i que gràcies a tots, cada dia en sabem una mica més.

Gràcies macus meus!

Cap comentari:

Publica un comentari