HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Edetària Selecció 2010

AUTÈNTICA ALEGRIA.

Aquest és un d'aquells vins que t'aporta alegria i optimisme, que t'invita a somriure i a gaudir glop rere glop d'un seguit de sensacions positives que s'encomanen a tota la taula. Aquesta màgia és pròpia de vins amb un caràcter únic i autèntic, aquells que són capaços d'expressar-se amb una intensitat extraordinària i despertar la complexitat de les essències que resideixen en el seu interior esperant el moment màgic en el que, a l'obrir-lo, som capaços d'apreciar la seva engalipadora fragància. Aquesta garnatxa ens aporta un perfum de fruita i una fantàstica mineralitat que ens farà somriure d'orella a orella durant molta estona.
Avui aquest vi se'ns ha fet molt curt.


D.O. TERRA ALTA.
Celler Edetària.
Cupatge de Garnatxa, Sirà i Carinyena amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color vermell picota de capa mitja-alta amb rivet granatós, amb llàgrima densa que tinta la copa, net i brillant.
Al nas ens mostra intensitat de la fruita vermella i negra madura, herbes aròmatiques mediterrànies, pinassa, balsàmic, mentolats, agradables torrats fantàsticament integrats, equilibrat, tocs torrefactes, cacau i subtil fons mineral.
A la boca entrada potent, fresc, ampli, amb una agradable acidesa ben equilibrada, amb uns tanins vellutats i rodons, és elegant i de gran subtilesa, post gust torrefacte amb records de xocolata amarg, gran persistència i final llarg i seductor.


Som un diumenge més a casa d'en Ramon.


El preu sobre els 20 euros

Cap comentari:

Publica un comentari