HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Arnau Oller 2007

CHATEAU DEL BAGES.

Pocs vins ja em queden per gaudir d'aquest fantàstic celler de casa. Avui em tingut la gran sort d'engalipar-nos d'aquest Arnau Oller, el gran vi del celler. En Ramon ens ha sorprès de manera positiva i mira que li tinc dit que no en compri més que del vi ja me'n ocupo jo, lo seu és la brasa i la teca, però el noi és tossut com un ruc, ara ja sé a qui m'assemblo. Evidentment no li farem un lleig i menys amb un vi del Bages, tot al contrari, el gaudirem com cada diumenge i aquest de manera especial, ja que avui estem de celebració, per molts anys petitó, ja n´hi han 35 al sac.
Avui l'Arnau ens ha maridat extraordinariament la nostra celebració.D.O. PLA DE BAGES.
Celler Oller del Mas.
Monovarietal de Merlot amb una criança d'uns 12 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color vermell robí amb rivet granatós clar, de capa mitja i bonica llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és complexe, de bona intensitat, subtil, és mostra un pel tancat, millor deixar-lo airejar, marcat per la fruita negra madura, especiat, tocs de vainilla, records de fusteria, balsàmic, sobre un fons de sotabosc.
A la boca és de gran delicadesa i sedositat, amb una acidesa ben present i sense cap sensació de tanacitat, bon equilibri de la fruita i la fusta, post gust especiat i torrat amb un final llarg i persistent.
Un vi elegant i de gran subtilesa.


Prepareu-vos que el Bages està de moda!!!


El preu 31-32 euros, en Ramon avui ens ha vestit de gala.
Mil gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari