HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sang de Corb 2011

LO VI FA SANG.

Després de gaudir d'una primera ampolla molt especial en honor a un dels convidats, aquesta segona ampolla serà en honor a l'altre i ja més habitual convidat de la nit, dos vins completament diferents, com les dues persones que m'acompanyen. He decidit que abans no s'acabi la primera, serviré aquesta per poder apreciar els dos estils tant diferenciats entre les dues ampolles de la nit i així poder discutir i comparar sobre les sensacions que ens aporten cadascuna d'elles.
Realment ha estat una vetllada molt interessant on a quedat ben palès els gustos personals de cadascun de nosaltres respecte als dos vins gaudits.D.O. TERRA ALTA.
Celler Frisach.
Cupatge de Garnatxa negra, Garnatxa peluda i Carinyena amb una criança de 12 mesos en barriques de roure.
A la vista intens color vermell picota de capa alta amb rivet lilós, gras, untuós, de llàgrima densa i lenta net i brillant.
Al nas és molt intens i potent, on destaca la fruita vermella madura, cireres, maduixes, gerds amb records de crema de pastisseria, làctic, algun subtil toc floral i un suau fons torrat amb records minerals.
A la boca és potent i molt fresc, cremós, agradable i molt ampli, llaminer, amb molta presència de la fruita vermella, bon equilibri de l'acidesa i el dolçor, amb uns tanins presents, vellutats, suaus, subtil post gust torrat, de final llarg i persistent.
Un vi fresc, interessant i amb un caràcter alegre i divertitEl preu sobre els 15 euros.


Salut i pela!

Cap comentari:

Publica un comentari