HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Gobe 2010

COLPIDOR.

Realment val la pena endinsar-se una mica més en la història d'aquesta ampolla de vi del Montsant.
Una missió, fer el millor vi amb el que ens dona la finca del GOBE.
Amics del Gobe sorgeix d'un projecte que no té cap afany de lucre i neix amb la il.lusió de donar cos al desig que tenia un molt bon amic nostre i que, malauradament, ell no va poder fer realitat.
Tot s'acaba i comença l'any 2004, quan el Gobe, aquest gran amic, va tenir un accident laboral amb un tràgic final. A par de l'amistat que ens unia des que érem uns nens, també ens unia una inquietud: el vi. Tots nosaltres, els qui formem la societat Amics del Gobe, som de la comarca del Priorat i hem vist ben de prop com la comarca passava de ser un territori en perill d'extinció a ser un referent mundial en el món del vi.
El Gobe, doncs, tenia una finca d'una hectàrea i sempre ens havia expressat el seu desig de fer-hi un vi, per la qual cosa vam decidir dur a terme el projecte que ell tenia en ment i així ternir-lo sempre al nostre costat. Ens vam unir i amb l'ajuda i suport de la seva família i molta gent del poble de Marçà aquest projecte ha passat a ser una realitat.
El Gobe és un vi d'una sola finca, amb molta personalitat i, sobretot, fet de tot cor.
Realment us desitjo el millor.


D.O. MONTSANT.
Celler Amics del Gobe.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 14 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color vermell picota de capa mitja-alta amb rivet granatós de densa llàgrima molt net i brillant.
Al nas ens dona fruita madura, negra i vermella, gerds, nabius, especiats, clau, regalèssia, canyella, agradables i equilibrats torrats, subtils aromes a pa calent i un suau fons mineral.
A la boca és realment agradable, fàcil de beure, ampli, amb una acidesa molt, molt marcada que li aporta frescor, juntament amb uns tanins poderosos però agradables, post gust especiat, de gran persistència i final llarg amb una subtil amargor agradable.
Un Montsant diferent, únic, colpidor..., com la història que el precedeix.


Anyada 2010, a veure si puc aconseguir l'anyada 2011 i a partir d'aquí poder gaudir del Gobe any rere any.


El preu sobre els 10 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari