HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Buxus de les Aubagues 2016

1957 PARTIDA DE LES AUBAGUES

Buxus és un Vi de Vila de Bellmunt, el primer vi elaborat per Xavi Pallejà, viticultor i productor de Bellmunt del Priorat, germà de la també enòloga Meritxell Pallejà. Buxus està elaborat a partir de Carinyena vella plantada l'any 1957 procedent de la "Partida de les Aubagues" vinyes en coster dins de Bellmunt.
Un vi de caràcter priorat i amb una emprempta molt marcada del que ens vol transmetre.
Salut i Carinyena vella.D.O.Q. PRIORAT
Xavi Pallejà Viticultor
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança d'11 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet lilós i molt viu, de capa alta, amb molta llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és un vi de gran intensitat aromàtica, potent, amb un gran caràcter, amb un punt mentolat, amb molta fruita negra i vermella, gerds, nabius, cireres, amb un punt de licor de cassis, records especiats i una mineralitat marcadíssima aportant una estructura aromàtica immensa.
A la boca és un vi potent i intens, amb molt de cos que necessita descansar una estona a la zalto, un vi amb volum i carnós molt priorat, amb una acidesa equilibrada, i de tanins fins i sedosos, especiat, afruitat i mineral en boca, de persistència viva i final llarg.El preu a botiga uns 20 euros

Cap comentari:

Publica un comentari