HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Shafer TD-9 2016

EL TRACTOR

Shafer TD-9 deu el seu nom al tractor que conduïa John Safer en els seus inicis, quan llavors era un desafiament ja que havia deixat al marge el seu tratge, corbata i barret.
Shafer TD-9 s'elabora a partir d'una col·lecció de petits vinyes en els contraforts de Vaca Mountains, a sud del districte de Stags Leap a Napa Valley, on es conrea un gran nombre de varietats, incloent cabernet, merlot i Malbec.


NAPA VALLEY - CALIFÒRNIA - USA
Shafer Vineyards.
Cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon i Malbec amb una criança de 18-20 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera morat intens amb rivet violaci de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas la complexitat aromàtica i concentració és aclaparadora, des de fragants aromes de prunes, melmelada de cireres, compota de nabius, maduixes madures, espècies exòtiques, regalèssies, fulla de llorer, subtils records de canyella, notes d'espígol, notes fumades, cada cop la complexitat augmenta, aromes de sotabosc i molses, i un fons mineral amb notes terroses i de pols.
A la boca és un vi amb un gran cos i de bona concentració, tot i això és un vi amb notes fresques i picants amb molta fruita fosca i molta maduresa, profund i ampli, amb uns tanins extraordinàriament madurs i una viva acidesa inesperada li aporta molta verticalitat, en un vi molt persistent amb boniques capes especiades de regalèssies i un final llarg i mineral.Un vi que ens acompanyarà a la perfecció un diumenge de Barbacoa, i ai en queda, que ho dubto, acabarem amb una mica de xocolata negra.


Immensa expressió del terrer de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada