HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Cielo d'Ulisse 2013

ILÍADA - AGRICOLTORI, ARTIGIANI, ARTISTI

Bufava un vent favorable. Amb mà de mestre Ulises manejava el timó. Va navegar sense descansar ni un moment. Durant la nit, mirava el cel, guiat per les estrelles, deixant sempre la Ossa Major a l'esquerra de la seva embarcació. Al cap de disset dies, per fi va divisar l'illa d'Esqueria flotant sobre les aigües com un escut. Però Posidó, el déu del mar, des dels Monts Solimos, mirava l'horitzó, quan va veure a Ulises i va entrar en còlera..
Els déus han aprofitat la meva absència per permetre que Ulises torni a Ítaca!! A cas l'hi he enviat jo la seva ració completa de desgràcies!!??
Amb aquestes paraules es va desencadenar una terrible tempesta, el cel es va enfosquir, borrasques de vent van elevar el mar que sembla trobar-se amb els immensos núvols negres.....


BRUNELLO DI MONTALCINO - D.O.C.G.
Podere le Ripi
Monovarietal de Sangiovese amb una criança de 36 mesos en bótes de roure i mínim 12 mesos en ampolla.
A la vista bonic color vermell robí amb rivet grana, de capa mitja i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un perfum complex de fruites vermelles silvestres i aromes de flors blaves seques, records subtils de sotabosc, molses i terra mullada, notes minerals de pedra seca i pissarres, expressiu i amb bona intensitat.
A la boca és de gran elegància i molta finor, de bonica naturalitat, de pas sedós i molt agradable, es desenvolupa amb molta precisió, apareixen els aromes anteriors amb molta esplendor, acidesa marcada i tanins delicats i sedosos, persistència floral i un final amb records molt minerals. Extraordinari.


El preu a botiga uns 35 euros molt ben invertits.

Cap comentari:

Publica un comentari