HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.L'Aventure Optimus Estate 2015

OPULÈNCIA

Ja s'ha dit molt de les zones vinícoles de Sonoma i Napa Valley a Califòrnia, però entre Los Angeles i San Francisco s'amaga un paradís en creixement anomenat Paso Robles. Captiva pels seus vins, els seus paisatges, el seu aire europeu i la humilitat i calidesa de la seva gent. Una regió molt calladeta que s'ha anat omplint d'europeus, hispans, de gent diversa que han volgut venir aquí a embotellar els seus somnis en una cultura principalment orgànica i sostenible.PASO ROBLES - WILLOW CREEK DISTRICT - CALIFÒRNIA - USA
L'Aventure Winery
Cupatge de Syrah, Cabernet Sauvignoni Petit Verdot amb una criança de 14 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens color picota porpra amb rivet violeta, de capa mitja-alta, amb llàgrima densa i lenta que ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és un vi profund, intens i amb una bona complexitat i carregat de tonalitats, aromes de móres, nabius i gerds, molt madures, amb sensació edulcorant, notes de flors seques, roses vermelles, espígol i violetes, tabac aromàtic, regalèssia, notes fumades, espècies, clau, pebre, i terra mullada i sotabosc amb un rastre mineral de fons.
A la boca és un vi potent, poderós, amb una intensa càrrega de fruita i espècies, notes fumades, ampli i intens, molt equilibrat, amb una acidesa continguda, com la seva dolçor afruitada, tanins elegants i subtils, amb una sensació mineral constant i un fons amb notes fumades i subtils records afruitats.


Cap comentari:

Publica un comentari