HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lunae Vermentino Etichetta Nera 2018

ETRURIAE LUNA PALMAM HAVIA

El nom Lunae s'inspira en el nom de la ciutat de Luni, un antic port etrusc i grec, consagrat a la deessa Selene pels grecs, Lluna pels llatins. Luni va ser fundada pels romans el 177 aC, la viticultura Lunae Bosoni té les seves arrels en la història mil·lenària d'aquesta terra i els seus pobles: etruscs, grecs i romans, de qui va heretar la gran tradició vitivinícola.COLLI DI LUNI  D.O.C.
Cantine Lunae
Monovarietal de Vermentino amb una criança de 6-7 mesos en dipòsits d'acer inoxidable.
A la vista bonic color groc palla amb tonalitats daurades, amb fina llàgrima por abundant, net i brillant.
Al nas destaca per la seva gran intensitat aromàtica, molt profunda i complexa, perfum de flors seques i herbes aromàtiques, des de fonoll a romaní, roses i violetes amb records d'espígol, records especiats exòtics i de fruita madura, nespres i albercocs, amb subtils aromes de mel i orellanes.
A la boca és mostra sec, amb una bonica sensació sàpida, gràcies a una viva acidesa i un punt salí molt interessant, carregat de sensacions ja descobertes al nas, ens torna tota la seva expressivitat, bonic equilibri general, amb la fruita madura i les sensacions mediterrànies molt presents, persistent i final llarg amb notes salines i cítriques.


El Vermentino és una varietat de raïm sobre la qual sempre s'ha treballat a la vinya i al celler conscient de les seves característiques singulars relacionades amb el territori.


El preu a botiga uns 17 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada