HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Trepat del Jordiet 2016

LA PLUJA NO SAP PLOURE

Al meu país la pluja no sap ploure
o plou poc o plou massa;
si plou poc és la sequera,
si plou massa és la catàstrofe.
Qui portarà la pluja a l'escola?
Qui li dirà com s'ha de ploure?
Al meu país la pluja no sap ploure.

Aquest és el meu petit homenatge a la Mariona i en Jordi, ja que la nit de dimarts a dimecres, la naturalesa va mostrar tota la seva força i crueltat, i a conseqüència de les fortes pluges caigudes el riu Francolí es va desbordar emportant-se per davant el celler Rendé Masdéu i deixant sense res als seus propietaris.
Amb empenta i determinació, i sense defallir en cap moment, van tirar endavant de nou el seu projecte, amb l'ajuda de tothom.
Salut i Trepat


D.O. CONCA DE BARBERÀ
Celler Rendé Masdéu
Monovarietal de Trepat amb una criança de 6 mesos en àmfores de fang.
A la vista bonic color vermell robí amb rivet rosat de capa mitja-baixa i amb fina llàgrima poc abundant, net i brillant.
Al nas destaca la intensa fruita vermella, gerds, maduixes, cireres madures acompanyades de notes anisades i alguna regalèssia vermella, espècies com el pebre o el clau però molt subtil, fons amb notes terroses i de pols.
A la boca destaca la seva fruita viva i fresca amb notes àcides, lleuger, elegant, llaminer, de pas subtil amb una acidesa marcada i uns tanins fins i subtils, de bona persistència especiada i final força llarg, i de caràcter afruitat.El preu a botiga uns 11-12 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari