HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.It's a Game! 2018

VI D'AUTOR.

Per entendre el que significa un vi d'autor ens remetrem al diccionari per comprovar , segons el mateix, el terme "autor", que ve del llatí, auctor-oris i significa creador, fundador. L'autor és la persona que crea una obra o ha inventat alguna cosa.
Des de fa temps coneixem el concepte "d'autor" aplicat a l'art, en diferents accepcions. Parlem de cinema d'autor, o novel·la d'autor o cuina d'autor com obres personals per una audiència molt reduïda , amb estil únic, trencador i lliure.
En definitiva es tracta d'aquella peça més especial, lluny de les modes del moment. Són vins que es salten les normes perquè l'objectiu no és fer un vi més, sinó un vi irrepetible cada vegada. Elaborar un vi amb el cor, aquest serà el seu segell d'identitat.TOSCANA IGT
Testamatta di Bibi Graetz
Cupatge de Cabernet Franc, Syrah i Merlot amb una criança de 18 mesos en dipòsits d'acer.
A la vista color vermell robí intens amb rivet violaci de capa mitja amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi viu, intens, i ple de contrasts i colors, com la seva etiqueta. destaca la seva fruita intensa amb sensacions realment vives i picants, un vi amb guspira, fruites com les prunes, cireres, nabius acompanyades de boniques notes especiades, pebres i clau, subtils records vegetals, herbes de bosc.
A la boca és un vi enèrgic, destacant la fruita i les espècies, cruixent, amb una agradable frescor, acidesa persistent i tanins fins, d'agradable suavitat, és un vi molt directe, sincer i sense gaires complicacions, fons amb notes terroses i vegetals amb un final llarg amb agradables notes cítriques.El vi d'autor parteix de la llibertat creativa, de la imaginació i la inexistència de barreres i normes per al seu disseny.

Cap comentari:

Publica un comentari