HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Joseph Voillot Volnay 1er Cru Carelle Sous la Chapelle 2013

LA PLAÇA SOTA LA CAPELLA

Guiats per l'experiència dels nostres avantpassats, animats per la set de transmissió, el nostre desig és perpetuar l'obra de Joseph i la qualitat dels vins produïts.
Els vins de Joseph Voillot són tota una declaració d'intencions, vins on el que més es valora és que parli el terroir, així doncs són vins amb nivells baixos d'alcohol i amb un ús molt prudent de la fusta i el sofre. Vins màgics als quals permeten envellir al celler en ampolla.
Cada vi del celler reflecteix el seu origen, no cal buscar grans vins per poder comprendre l'essència de terroirs com Volnay i Pommard.
Salut i Pinot Noir.


BOURGOGNE - APPELLATION VOLNAY 1er CRU CONTRÔLÉE
Joseph Voillot
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 16-18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista delicat color vermell robí amb rivet grana clar, amb abundant llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és un vi encantador, d'una gran subtilesa perfumada, una barreja fantàstica de fruites silvestres, móres, groselles, i les engalipadores aromes de pètals de roses i violetes fresques, que combinen perfectament amb les subtils notes d'espècies com el pebre i la regalèssia i un fons mineral molt marcat.
A la boca desprèn una gran finor i una bona estructura, de caràcter afruitat i perfumat, és delicat i elegant, de pas sedós, ens mostra un bon equilibri dels elements, amb viva acidesa mineral, de tanins fins subtilment vellutats, i una agradable sensació de frescor en boca, que ens aporta alegria, paladar cruixent carregat de fruites i flors, i un fons mineral molt persitent.


L'elegància i subtilesa de Volnay amb una màgica estructura.

Cap comentari:

Publica un comentari