HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Le Grenache dans la Peau 2016

SOBRETOT PASSIÓ

Tot i ser un boig apassionat del vi, Jeff Carrel no procedeix de el món de la vinicultura ni compta amb antecedents familiars en aquest terreny, però la seva passió per la vinya el va portar a abandonar-ho tot per estudiar enologia i viatjar a través de França per vinificar en regions com el Loira, Alsàcia i Llenguadoc. Finalment, amb tot just una motxilla com a equipatge, va arribar a la regió de l'Roussillon on es va instal·lar amb la finalitat de desenvolupar-hi la seva trajectòria professional principal.
En Côtes du Roussillon-Llenguadoc va estudiar la possibilitat de construir un nou celler, però aquesta era una opció molt cara i poc d'acord amb la seva filosofia i finalment es va decantar per renovar un vell celler per transformar-lo en alguna cosa especial on treballar amb plena llibertat. A la regió de Corbières, pura història de el vi francès, Jeff Carrel va donar amb un vell "domaine" que semblava respondre a les seves demandes, i encara que acomodar més de 30 dipòsits d'inoxidable en un edifici de 1857 no va ser tasca fàcil, finalment la Maison Carrel va aconseguir veure la llum el 2017 a Saint-Laurent de la Cabrerisse, un preciós poble entre el mar i la muntanya i un enclavament perfecte per donar curs a la creativitat de Jeff i el seu equip. Des de llavors no sembla que res ni ningú pugui aturar la meteòrica carrera de Jeff Carrel i els seus vins, coneguts ja en el món sencer i amb fama de seduir a tots els que el proven.


MAURY SEC  AOP
Jeff Carrel
Cupatge de Garnatxa i Syrah amb una criança amb les mares i sense sulfits.
A la vista intens color cirera picota fosc amb rivet morat, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta que tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és un vi llaminer, és un carmelet molt concentrat, floral, carregat de fruites vermelles i negres, com en una botiga de llaminadures, maduixes, gerds, subtils sensacions làctiques, com de iogurt de fruits vermells, prunes, espècies com el pebre, 
A la boca tot i la seva graduació és un vi fi, elegant i lleuger, bon treball d'en Jeff, mostra gran amplitud de la fruita en boca, envoltant tot el paladar, acidesa tensa i afilada i tanins delicats i fins, amb una persistència especiada i terrosa i un final llarg marcat per la fruita.


El preua botiga entre 11-12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada