HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Tros Blanc Saleres 2015

EL MASROIG

Alfredo Arribas transmet la seva passió pel terrer amb vins d'autor complexes i elegants, en la seva gran majoria, a partir de vinyes velles.
El seus vins Trossos de la DO. Montsant ofereixen refinament, i l'exclusivitat del fruit de vinyes seleccionades que aporten intensitat i estructura, i un gran ventall de matisos que seguiran evolucionant a l'ampolla, vins amb molt de recorregut que poden descansar al celler durant un llarg temps.
Salut i Garnatxa


D.O. MONTSANT
Alfredo Arribas
Monovarietal de Garnatxa Blanca amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color groc palla intens amb tonalitats daurades, greixós, gras, dens amb formació de llàgrima densa, net i brillant.
Al nas va de menys a més, és mostra amb quelcom de timidesa, aquella mateixa que va perdent amb la confiança de la zalto, especiat, amb subtils notes de vainilla i un toc mentolat, herbes aromàtiques i medicinals, amb records de fruita blanca, i la subtilitat dels cítrics.
A la boca és un vi de pas cremós, complex i elegant, tot i la seva graduació la seva bona acidesa li aporta un xic de frescor adicional, és un vi amb cos i força pes, molt gastronòmic, manté la fruita en boca amb una persistència especiada i un final molt llarg amb notes amargues i mentolades.


No he sabut tenir paciència...

Cap comentari:

Publica un comentari