HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Grumello Sant' Antonio Riserva 2009

MINERALITAT ACLAPARADORA

Les parets de pedra seca suporten sòls pobres compostos de roca granítica descamada, on, des de l'alba del temps, l'arrel del Nebbiolo delle Alpi ha trobat l'alimentació necessària pel desenvolupament d'una varietat genètica inigualable. 
L'espectacle de les terrasses de vinya de Valtellina és l'herència de la gent de muntanya que ha estat la seva custòdia durant segles, i és un valor inestimable que mereix ser protegit com a patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO.


VALTELLINA SUPERIORE  DOCG
Celler ARPEPE
Monovarietal de Nebbiolo (Chiavennasca) amb una criança de 5 anys en tines i bótes de castanyer, acer i ampolla.
A la vista intens color vermell robí amb tonalitats granes, de capa mitja-baixa i amb una abundant i fina llàgrima, net i brillant, tot al més pur estil Borgonyó.
Al nas destaca el seu intens nucli marcat per les fruites negres i vermelles, molt silvestres i madures, cassis, nabius, gerds, maduixes, subtils notes mentolades i amb una intensitat floral extraordinària, la delicada fuita va ben envoltada per la subtil escalfor mineral de la pedra seca i el granit, 
Al la boca la mineralitat és més acusada, podríem descriure el seu pas per boca com quasi perfecte, sedositat immensa, amb una gran subtilesa i elegància, juntament amb una acidesa altament refrescant i sàpida, acompanyada per uns tanins fins, delicats i magníficament integrats, amb una persistència aclaparadora de sensacions i un final tens i mineral. Extraordinari.Extraordinari amb tots els seus aspectes.

Cap comentari:

Publica un comentari