HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Dettori Bianco 2018

BADDE NIGOLOSU - ORANGE SARD

Petits artesans del vi i de la terra, no segueixen les normes dels mercats, produeixen el que els agrada, vins que mostren la cultura, són vins que són, no el que es vol que siguin.
Vins que neixen del llegat que han deixat els que han precedit. Es produeixen només a partir de raïms de vinyes històriques i tradicionals. Són "Crus",  un vi una vinya. 
Els vins representen l'essència del terrer, autèntic, el de veritat. Vins de tradició i territori, vins nus, gratuïts, lliures d'expressar-se plenament perquè són un simple suc de raïm fermentat. No són esclaus de les lògiques comercials ni del màrqueting, no són vins dissenyats i envasats artísticament per a un mercat global important.   


ROMANGIA IGT
Tenute Dettori
Monovarietal de Vermentino amb una criança en cups de ciment i vidre
A la vista color ambre pàl·lid amb tonalitats taronges amb fina llàgrima i abundant, net i brillant.
Al nas és despulla amb tota la seva naturalitat amb una complexitat i subtilesa oxidativa, donant com a resultat aromes de fruites com l'albercoc i les nespres, notes exòtiques de codony, records d'espècies com el clau, herbes aromàtiques, i una intensa mineralitat de pedra seca, fons amb notes de meló i poma madura i pell de cítrics. 
A la boca és una explosió de sabor, ampli, cruixent, ens marca tot el recorregut la complexitat gustativa de tots els seus aromes, un vi amb un agradable fons refrescant tot i la seva graduació, gràcies a una acidesa quirúrgica i una tanicitat envoltant que ens aporta una bona estructura general, persistència afruitada i final llarg i amb una bonica tensió sàpida.


Un vi marcat per la naturalitat dels sentits.


El preu a botiga uns 25 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari