HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimarts, 25 de novembre de 2014

Napanook 2004

IMMENS.

Feia ja uns quants anys que guardava aquesta ampolla, i avui finalment no he pogut més, és l'ocasió perfecte, la portaré a casa el patriarca a veure que en diu ell, no deixa de ser una simple excusa per poder obrir-la ja, de vegades sóc bastant burro, sembla que necessiti justificar-me amb mi mateix pel fet d'obrir segons quines ampolles, sóc així de rarot i freaky, que hi farem.
Aquest és lo petitó del Celler Dominus Estate, situat a la Vall de Napa, Califòrnia, més concretament a la població de Yountville, entre Napa i Santa Helena, per si us interessa passar-hi, un celler propietat de Christian Moueix, un important empresari i enòleg francès col.laborador d'importants Chateaus francesos com Petrus, Trotanoy, Hosanna o Providence.
Sota la meva petita opinió personal, una ampolla plena de concentració i complexitat.NAPA VALLEY.
Celler Dominus Estate.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, amb petites proporcions de Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot i Malbec amb una criança de 14 mesos en barriques de roure.
A la vista intens vermell robí fosc i profund amb rivet granatós de capa mitja alta amb una lenta i fina llàgrima espectacular, net i brillant.
Al nas després d'una estona decantat és profund, exuberant i complex, amb una gran harmonia d'aromes, subtil sotabosc, intensos records de fruita negra madura, licor de cassis i móres en confitura, especiat, records de pebre i clau, vainilla, vegetal i fins torrats que mica en mica ens porten cap a tocs de xocolata negra, cacau.
A la boca és engalipador, enigmàtic, madur, complex, entrada potent però controlada, ampli, explosió de sensacions, pas vellutat molt agradable, fruita negra i espècies, equilibrat, estructurat, tanins dolços ben integrats i acidesa correcte, de gran persistència i final molt llarg amb records torrefactes.


Un vi en el que parar-se per poder gaudir-lo.., sense preses.


Napa fever!!

www.dominusestate.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada