HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 1 de juny de 2017

Maragda negre 2014

JARDINS IMPURS.

La maragda és considerada una de les 4 pedres precioses tradicionals junt amb el safir , el robí i el diamant . Aquesta gemma , procedent del grec “smaragdas” , pertany a la família dels minerals berils i significa “Pedra preciosa verda”.
Es diu que les maragdes posseeixen jardins en el seu interior , referint-se a que les seves inclusions i / o impureses, són el seu propi segell d’identitat o empremta dactilar.
En aquest món ni les coses més precioses són perfectes, però no per això ens deixen d’agradar o sorprendre.

Salut i Empordà.

 

D.O. EMPORDÀ.
Celler Mas Llunes.
Cupatge de Garnatxa negre, Samsó i Merlot sense criança en fusta.
A la vista és de color cirera picota amb el rivet violaci, de capa mitja – alta amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és directe, intens i sense pretencions, molt perfumat sobretot floral, violetes, molta fruita fresca, gerds, móres, maduixes, records de especies dolces i subtils notes mentolades.

A la boca és afruitat, saborós, fresc, fàcil de beure, alcohol ben integrat, flors, fruites, espècies com el pebre, tot torna, acidesa equilibrada i tanins força delicats, sedosos, amb persistència mentolada i final mig.


Fàcil i amè, just el que necessitàvem per sopar.


El preu a la Cort uns 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada