HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 25 de gener de 2018

Cos Cerasuolo di Vittoria Classico 2014

CILIA, OCCHIPINTI I STRANO.

Aquest vi ens explica la seva història i la de la seva terra, Sicília. Durant més de tres mil anys, aquesta terra ha sigut la seu de la vinya. Una herència extraordinària que van saber recollir amb respecte i humilitat. La recerca d'una forma artística de concebre el vi et porta a mesurar-te davant els desafiaments d'un camí difícil però molt satisfactori del que mai t'has d'aturar. Només així s'entén, que després de trenta anys siguis capaç de posar la història d'una terra dins de la copa. Sense seguir cap moda, tan sols la passió i la curiositat per un món que en aquell moment a Sicília era molt desconegut. La biodinàmica no és una moda, sinó una saviesa que prové del respecte, de la passió pel treball i de l'amor per la vida.


Salut!


CERASUOLO DI VITTORIA D.O.C.G.
Azienda Agricola Cos.
Cupatge de Nero d'Avola i Frappato di Vittoria amb una criança en dipòsits de ciment i bótes de roure d'eslavònia i finalment en ampolla.
A la vista color vermell robí amb el rivet grana-rosat de capa mitja i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és puresa aromàtica del raïm, evitant els aromes marcats de la criança, aromes entrellaçats de la fruita fresca i les notes florals, violetes, roses seques, gerds, nabius, maduixes, notes mediterrànies d'herbes i sotabosc, de rosada, de frescor matinal, i un fons mineral de pedra seca i pols.
A la boca és un vi fi, àgil, lleuger, amb un agradable sensació de frescor i puresa, marcat per la fruita i les flors, amb una acidesa nítida i elegant, i uns tanins fins i delicats aportant complexitat, bon equilibri del conjunt amb una bona persistència i un final amb notes minerals i salines.
Un vi realment deliciós.Bonica vetllada, i com sempre amb bona companyia.


El preu a botiga uns 17-18 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada