HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Negranit 2011

DIA CLAR PER AL NEGRANIT.

És molt gratificant sentir que la gent t'aprecia i valora, o simplement s'interessa per les coses que t'omplen i comparteixes amb ells cada setmana (els seguidors incondicionals). És el cas d'aquest dissabte al vespre on una persona en particular, en Hugo, va decidir que jo, era el més indicat per poder gaudir d'unes ampolles de vi que li havien regalat, i que si algú ho sabria apreciar aquest era un servidor, només em queda donar-li les gràcies per pensar en mi, i espero que l'altre ampolla que encara li queda, la gaudeixi com ho vaig fer jo.
"Muraleja": Si voleu l'opinió sobre algun vi, ja sabeu, una per mi.., i ja us diré.
És broma, eh!!!..., ja sabeu que sóc un simple aficionat donant la seva humil opinió.



D.O. PENEDÈS.
Celler Pere Olivella Galimany.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Ull de llebre i Sirà
A la vista color cirera picota de capa mitja amb rivet violaci, net i brillant amb llàgrima densa i abundant.
Al nas es mostra molt fresc, net, amb aromes a fruita negra i vermella, gerds, móres, maduixetes de bosc, especiat, vainilla, làctic, records florals, violetes, tocs vegetals i subtil fons torrat molt agradable, equilibrat.
A la boca és fresc, àgil, divertit, molt agradable, estructurat, amb un bon pas per boca i gran pes de la fruita, bona acidesa i tanins integrats, suaus, fosos, post gust torrat molt subtil, bon equilibri en general, de bona persistència i final llarg.
Un vi divertit, directe, fàcil de beure on el protagonista és la fruita.


Bon descobriment.
Preu desconegut.

Casa Vella D'espiells 2001

EVOLUCIÓ I ENCANT.

Segon vi de dissabte, tranquil Hugo, el teu va ser el de diumenge, un altre vi d'anyada, amb més d'una dècada de repòs en algun racó del Pla de Bages esperant el seu gran moment, finalment el seu moment ja ha arribat i tot gràcies a la perícia i sacrifici del seu rescatador, de la persona que és va adonar de que era ara o mai, de que aquesta, era l'única manera de fer història, de recordar-lo així, de poder dir amb orgull, jo el vaig provar i era un bon vi.
Mare meva les coses que un ha de fer pels altres, una vida plena de sacrificis, crec que al final m'hauran de fer màrtir, un cop mort es clar.


D.O. PENEDÈS.
Celler Juvé & Camps.
Monovarietal de Cabernet Sauvignon amb una criança de 12 mesos en barriques de roure francès i americà.
A la vista color vermell robí amb rivet teula de capa mitja net i brillant i bonica llàgrima.
Al nas intensitat mitja, complex, fruita vermella madura, gerds, maduixes, records de la fusta, torrats, subtil sotabosc i aromes de brasa, pebrot escalivat, sensacions balsàmiques, especiat, vainilla i canyella, records d'ametlles torrades.
A la boca és intens, gras, untuós, amb records torrats, de cos mig, amb bona acidesa i tanins madurs molt integrats, evolucionat, amb post gust especiat i amarg, poc persistent i final correcte.
Un vi que no transmet en boca les sensacions experimentades al nas.
Correcte.

El preu entre 10 i 11 euros.

Los Omeya Roble 2002

RESCAT RÚSTIC.

Qui m'havia de dir que aquest dissabte a la nit estaria a taula amb aquest vi tant peculiar, i és que de vegades sorpreses " te da la vidaaaa", realment ha estat un cap de setmana de vins rars, o més aviat inesperats. Jo tenia uns quants vins al cap per aquests dies, però finalment no ha estat cap de les ampolles del meu estimat celler, tots han estat cedits per gent que m'aprecia, o això és el que jo em penso.
Si parlem del vi en qüestió, estàvem una mica espantats, ja que sabíem que aquesta ampolla no havia estat conservada en les condicions òptimes i és un vi del 2002, però no sé que té aquesta família en particular, que totes les ampolles que guarden en condicions infrahumanes, resulten estar en perfecte estat, evolucionades, però en bon estat, bruixeria? els astres? o realment seran les energies?..., no ho sé, però ho investigaré.
Recordeu l'Atrium???


Vino de la Tierra de Córdoba.
Cooperativa La Unión.
Cupatge de Syrah i Cabernet Sauvignon amb una criança mínima de 8 mesos en barriques de roure americà.
A la vista color vermell robí amb rivet ataronjat de capa mitja, color bastant evolucionat, net i brillant amb formació de llàgrima.
Al nas d'intensitat mitja, fruita negra madura, melmelada de cirera, records a panses en licor, especiat, pebre negre, vainilles, balsàmic i agradables torrats i torrefactes, xocolata amarg.
A la boca és rústic, agradable, fi, de pas àgil,, de cos mig, fràgil,  marcat per la fruita negra i els torrats, acidesa marcada i tanins suaus, molt subtils, bona persistència i final mig.
Una nova experiència.


El preu entre 5 i 6 euros.
Carregat d'energies positives.

Baigorri Garnacha 2010

WENDO WINE.

Sempre és interessant conèixer gent, millor dit, amics, molt bons amics, dels de debò, intrèpids, aventurers, desperts, actius, enigmàtics, que viatgen per aquests mons perduts i que de tant en tant es recorden de tu i les teves passions i un dia d'aquells que et retrobes, després de llargues abraçades, et sorprèn amb un petit detall per compartir, una ampolla de vi, un pessic del seu viatge, un polsim de sensacions, per poder gaudir de la seva petita aventura, mentre compartim un bon àpat i una bonica conversa animada.
Ara que ho penso potser hi he posat més pa que formatge, però en el fons aquest és l'esperit.


D.O.Ca. RIOJA.
Bodega Baigorri.
Monovarietal de Garnatxa amb una criança de 14 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera fosc de capa alta amb el rivet granatós i densa llàgrima molt abundant que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és mostra un pèl tancat, a mesura que es va obrint desplega un bonic ventall aromàtic amb una complexitat interessant, fruita negra madura, fruita vermella expressiva, làctic, records florals, especiat, tocs de vainilla, i agradables torrats i torrefactes, cafè.
A la boca és molt agradable, sedós, untuós, cremós, elegant, molt expressiu, records de la fruita i les espècies, acompanyats pels agradables torrats, bona acidesa, i tanins polits, integrats, records minerals, bona persistència i final llarg.
Oso ona Euskal Garnatxa!.


El preu des de Samaniego directament, uns 15 euros.
Agur!!

Ritme 2011

APOSTA SEGURA.

Parlar de l'Acústic Celler és parlar de vins d'una gran qualitat, una aposta segura en tots els aspectes, vins amb caràcter, expressius, francs, únics i amb l'empremta de la terra i la del seu creador. Aquest Ritme no podia ser menys, un vi que des del primer cop de flaire t'omple, t'atrapa i et sedueix, un vi que porta alegria i felicitat, un vi senzill i a l'hora complexe, un vi ple, on cada glop és passió, on cada aroma ens porta més enllà d'on mai podíem haver imaginat que arribaríem.
Gràcies Albert pels teus vins.


D.O.Q. PRIORAT.
Acústic Celler.
Cupatge de Carinyena i Garnatxa amb una criança de 10 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color picota intens de capa alta, dens amb rivet violaci i densa llàgrima, molt lenta , net i brillant.
Al nas és intens, potent, amb un agradable aroma a fruita negra i vermella, maduixes, gerds.., notes balsàmiques fantàstiques, després d'una estona guanya amb intensitat, apareixen aromes florals, violetes, espígol, subtils records mentolats i torrats suaus, molt ben integrats.
A la boca és intens, potent, de bon recorregut, ampli, sedós, amb la fruita vermella fresca, licorosa, molt fresc, amb tanins vellutats molt agradables, records a herbes aromàtiques, bona persistència i final llarg.


El preu sobre els 13 euros, tot un regal de Reis.


El que no sé, és on c.....llns el vaig comprar que està la contra etiqueta amb anglès.

Solergibert 20 Aniversari

L'ÚLTIM VERMELL.

I si hi havia un blanc, evidentment també hi havia d'haver un vermell, l'any havia d'acabar de manera extraordinària, i això només era possible amb una representació de vins de Catalunya, en aquest cas, una ampolla d'un celler al que li tinc un gran afecte, i encara més, després de conèixer personalment la gent que hi ha darrera d'aquesta ampolla, la imatge perfecte de lo que realment és el vi de la nostra terra i el que representa pels qui el treballen dia rere dia  amb esforç i passió.



D.O. PLA DE BAGES.
Celler Solergibert.
Cupatge molt curiós i interessant de Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc del 2008 amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i americà, Merlot del 2007 amb una criança de 24 mesos en bótes de roure francès i americà i Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc del 2007 amb una criança de 24 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color robí amb rivet teula ataronjat de capa mitja amb densa llàgrima, net i brillant.
Al nas és de intensitat mitja, complexe, destacant les notes d'espècies, vainilla, intensa regalèssia, clau, pebre, subtils fumats, presència de fruita negra madura menys intensa, groselles, agradable sotabosc amb records subtils de tòfona, tot sobre un agradable fons torrat.
A la boca té un atac intens però suau, amb caràcter, de pas vellutat, bona acidesa i tanins polits, integrats, madurs, records especiats i torrats, ens tornen els aromes a regalèssia, profund, de bona persistència i amb post gust de xocolata negra i final correcte.


El preu no en tinc ni idea, però segur que no es car, aquí al Bages cuidem molt el tema dels preus.
Ànims i a disfrutar!!!.

Petit Bernat Blanc 2012

L' ÚLTIM BLANC.

No podia ser d'una altre manera, acabar l'any amb vins d'aquí casa, del Pla de Bages, ha estat la cirereta que faltava per culminar un any fantàstic de vins, sobretot catalans, però també de bons vins de fora. 
Ha estat una nit memorable amb un maridatge perfecte de sensacions, emocions i bon vi. Esperem que aquest any nou ens ofereixi noves emocions i moltes novetats que ens facin vibrar i ens engalipin de cap a peus, perquè és d'això del que es tracte, oi? de viure al màxim mentre puguem. 
Cada dia que passa aprenem coses noves i en sabem una mica més, que això no pari.


D.O. PLA DE BAGES.
Celler Oller del Mas.
Cupatge de Picapoll blanc i Macabeu sense criança.
A la vista bonic color groc palla intens amb matisos daurats, net i brillant.
Al nas és de bona intensitat, fi, marcat per la fruita blanca, pera sobretot, algun toc cítric i flors blanques i herbes aromàtiques, records de fonoll i un interessant record dolç, com a sucre cremat.
A la boca és fresc, molt fresc, àgil, de pas sedós, amb el record de la fruita blanca, equilibrat, de bona persistència, amb un punt dolç i subtil toc amarg al final.
Per disfrutar de debò!

El preu tot un regal, uns 6 euros.