HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Alcor 2008

L'ESTEL  EXTRAORDINARI.

Després de descobrir el Tramp, em va picar la curiositat i vaig voler saber un xic més sobre aquest petit celler d'Hostalets de Pierola. M'interessa molt conèixer el treball de la gent que fa possible que persones com jo, apassionades d'aquest fantàstic món engalipador, puguem gaudir plenament de vins artesanals, de vins autèntics, apassionats, de vins amb sentiment, fruit d'un treball humil i amb molt de respecte i passió per la terra que els ha vist néixer. Aquest vi d'avui és un d'ells, una ampolla que ens parla de la gent que el treballa, que en té cura tot l'any, que amb el seu esforç fa possible que ara jo, tingui la gran sort de gaudir-lo plenament.
Gràcies de tot cor.


D.O. CATALUNYA.
Celler Can Grau Vell.
Cupatge de Syrah, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Marcelan i Monastrell amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens i bonic color cirera picota de capa mitja-alta, rivet grana i llàgrima abundant, molt densa, net i brillant.
Al nas és senzillament fantàstic, gran ventall aromàtic que a mesura que es va obrint augmenta en complexitat, fruita negra madura, móres, nabius, confitura de cireres, especiat, vainilla, mentolats, fantàstic sotabosc, extraordinaris  records a fulles de te, tocs florals, violetes, subtils torrats del roure de gran qualitat i agradables torrefactes, xocolata, cafè, tot en perfecte equilibri. Fantàstic.
A la boca és molt intens, de pas suau, molt elegant, subtil, fruita negra i espècies amb post gust torrefacte de una gran persistència, estructurat, profund, porta 14,5 graus que no es noten per enlloc, tanins sedosos, madurs, dolços, molt bona acidesa que li aporta frescor i amb un final llarg.
El seu enorme ventall aromàtic ben acompanyat en boca el converteixen en un vi senzillament extraordinari.


Segurament, per a molts, hi ha ampolles millors, però avui, i aquí, aquest ha estat insuperable.


El preu entre 22-23 euros molt ben invertits.
Salut i molt bon any 2014 per a tothom.

Humilitat 2011

I RESPECTE.

Uh! Oh! No tinc por!, no tinc por de res, ser valenta és, molt millor que tenir força, sé que de lluitar, per no deixar escapar, tot el que la vida em porta...., Encara estic emocionat, dissabte a la tarda vàrem estar al musical del Super3, i a hores d'ara encara no sé si em vaig emocionar més jo o la meva filla, vaig disfrutar com un camell de Rajadell!!, va ser genial, ja us ho podeu imaginar, jo allà assegut, cantant totes les cançons i aplaudint com el que més, vaja com si estigués enmig d'un concert de Bon Jovi, era realment per filmar-me, escandalós, qui ho hauria dit fa uns anys enrere. Va ser una tarda màgica en família, poder veure la felicitat i l'emoció de la xineueta, no té preu.
I ara, a gaudir d'un bon sopar.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Epicure wines
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet granatóos de capa mitja-alta, densa i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és d'intensitat mitja, destaca la fruita negra madura, mores, cireres, acompanyada per espècies, vainilla, subtils torrats quasi bé imperceptibles i un agradable fons mineral.
A la boca és suau, ampli de pas agradable, fàcil de beure, marcat per la fruita negra i les espècies, llaminer, força fresc, ben equilibrat, de tanins suaus, agradables, de bona persistència i final mig.
Correcte.


L'etiqueta és molt curiosa, el nom del vi és Humilitat però sota el nom està traduït al castellà i a l'anglès, de forma molt.... bé, deixem-ho estar.
Tenen un altre vi que és diu Huellas, per què coi no l'hi han posat empremtes??, segurament ho han trobat massa complicat, així ja no ho han de traduir, al català no cal..., casum l'olla!!!


El preu al restaurant 23 euros!!!! a la botiga 12 euros.
Sense comentaris.

Duran Gran Reserva Brut Nature 2008

SENZILLAMENT FANTÀSTIC.

Aquestes festes de Nadal no podia faltar a taula alguna bona ampolla de Cava o espumós Català, ja que és sinònim de celebració i alegria, de festa i xerinola, i realment malgrat tot, crec que és important estar feliços i contents, amb el recolzament de la gent que més ens estima, la de casa i també els bons amics, que, perquè no, també formen part d'aquest vincle tant especial que anomenem família.
Gràcies a tots, de debò..., aquest brindis va per vosaltres.



D.O. CAVA.
Cava Duran.
Cupatge de Xarel.lo, Macabeu, Parellada, Chardonnay i Pinot Noir amb una criança de més de 42 mesos.
A la vista bonic clor groc daurat amb bombolla molt fina i abundant.
Al nas bona intensitat marcada per la fruita madura, sobretot cítrics i també fruita tropical, aromes molt nets, records de fleca, pa calent i fruits secs.
A la boca és un cava amb presència, intens, molt fresc i sec, amb records cítrics, bon carbònic i fàcil de beure, un gran descobriment.


El preu si no recordo malament uns 13 euros

Furvus 2009

LA TERRA, EL FRUIT, CAPÇANES.

Ja som Sant Esteve i avui dinem amb l'altre branca de la família, la de Sallent, que hi farem, és el que toca. És un Sant Esteve una mica especial i diferent, ja que no hi som tots, ens falta el patriarca sallentí, el tenim fent repòs amb totes les despeses pagades en un hotelet al cor de Catalunya, molt ben cuidat i atès en tot moment, vaja un vividor!!. Però no el deixarem tranquil, després de cagar el tió amb tota la quitxalla, ens presentarem allà per portar-li els regals del tió i desitjar-li un bon nadal i un feliç dia de Sant Esteve.
Salut Antonio, l'any que ve no et deixarem pas marxar.



D.O. MONTSANT.
Celler Vinyes Domenech.
Cupatge de Garnatxa i Merlot amb una criança de 14 mesos en barriques de roure francès i americà.
A la vista bonic color cirera picota amb rivet grana-lilós, de capa mitja-alta i llàgrima abundant, densa, untuosa, net i brillant.
Al nas és perfum, fruita negra i vermella madura, móres, gerds, nabius, balsàmic, especiat amb records de regalèssia i canyella, subtils tocs florals, roses i violetes, records torrats molt subtils i ben integrats sobre un bonic fons mineral.
A la boca és una fantàstica melodia de sensacions, llaminer, sedós, elegant, de gran amplitud, amb cos, bona estructura, amb la fruita prenent el protagonisme, acompanyada per unes fantàstiques sensacions torrades i especiades, de gran acidesa molt ben integrada i uns tanins marcats, presents però madurs, de gran persistència i final llarg.
Un perfum sensual pel paladar.


Llàgrimes de plaer.


El preu sobre els 15 euros.

Clos Mogador 2007

O REI  RENÉ.

Dia 25 de Desembre, dinar de Nadal amb part de la família, demà toca amb l'altre part, compartirem aquest dia especial junts, després d'unes festes un pel accidentades i angoixants, sembla que mica en mica, tot torna a la calma, esperem que tot continuï així i vagi millorant mica en mica. Serà un nadal diferent, per primera vegada en la nostra història no tindré el privilegi de poder gaudir dels canelons ni de ma mare, ni de la meva sogra, els astres s'han alineat per putejar-me, i perdoneu l'expressió. Per poder passar aquest difícil tràngol, he decidit gaudir d'aquesta meravellosa perla de Gratallops.
Esperarem els canelons l'any que ve.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Clos Mogador.
Cupatge de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Syrah i Carinyena amb una criança de 20 mesos en barriques de roure francès.
A la vista vermell picota intens de capa alta i rivet violaci, net i brillant amb intensa i abundant llàgrima molt lenta que tinta la copa.
Al nas és d'una complexitat engalipadora, fruita negra madura, confitura de cireres, especiat, vainilla, regalèssia, clau, a mesura que s'obre guanya amb intensitat i complexitat, records florals, violetes, records torrats, ametlles i avellanes i subtils torrefactes, xocolata negra, sobre un profund fons mineral.
A la boca és Priorat, complexe, intens, potent, ampli, explosiu, amb molt de caràcter, però de gran sedositat, profund, marcat per les confitures i els records torrats, amb una acidesa vibrant i uns tanins madurs, integrats, dolços, un vi amb una persistència infinita i un final etern.
Tanca els ulls.., respira.., i deixa't portar...



Va néixer a Gratallops, i a esdevingut etern a Sant Fruitós.


Gaudiu del Nadal amb la gent que us estima, és una ordre!!.
Salut!

Matacans 2011

SENZILLAMENT BAGES.

Setmana realment angoixant, uns dies difícils i molt complicats, realment t'adones que les coses és poden capgirar molt en qüestió de segons, com és de fàcil, passar de l'alegria i la felicitat a l'angoixa i la desesperació, però així és la vida que vivim diàriament i s'ha de tirar endavant amb optimisme i amb empenta mesurada, però sempre amb precaució suficient per ser conscients del que som i on estem.
Gaudim el moment, dia a dia, perquè sempre ens quedi com a últim record aquell que hem gaudit en l'últim instant.
A viure al màxim i a somriure, jo ho he fet amb aquest gran amic Matacans.



D.O. PLA DE BAGES.
Celler Solergibert
Cupatge de Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc amb una criança de 10 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota amb reflexes porpra amb rivet violaci de capa alta i llàgrima densa, lenta i molt abundant que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat aromàtica, complexe, fruita negra i vermella madura molt expressiva, gerds, prunes, móres, balsàmic, especiat, vainilla, regalèssia, subtils fumats, records vegetals, herbes de bosc, pinassa, molsa, agradables torrats de fons i records torrefactes, cacau.
A la boca entrada elegant, potent, sedós, fresc, de tanins madurs molt ben integrats, dolços, molt bona acidesa, records de la fruita negra, confitura, post gust mentolat i torrat, molt persistent i de final molt llarg.
Un tresor de la terra.


Omple la copa de vida i omple la vida de vi.


el preu uns 20 euros.
Aquest va per tu, Terrones, salut i Bon Nadal!!

Luscinia Canta 2007

EL ROSSINYOL  D'ORCAU.

No és el primer vi que tenim el privilegi de beure d'aquest modest celler del Pallars Jussà, més concretament del petit poble d'Orcau, un celler que vàrem tenir la sort de visitar ara ja fa uns mesos. El seu propietari, un Neerlandès, sí, sí, el que sentiu, aquest noi va decidir que el millor lloc per posar en marxa el seu somni, era aquí, en un poble de Lleida d'uns 19 habitants. Amb unes cinc hectàrees de vinya ecològica produeix un blanc, un rosat, i si no recordo malament 4 negres, i segons em comentava el dia de la visita, comença a experimentar amb algunes varietats autòctones que està recuperant, com la brocada i el sumoll.
Tot un personatge aquest Holandès, que per cert, parla un català que ja voldríem molts que porten segles al país.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Sauvella.
Cupatge de Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 10 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota, quasi bé negre, amb rivet grana, de capa alta, net i brillant.
Al nas ampli ventall aromàtic, potent, fruita negra molt madura, confitures, especiats, vainilla, regalèssia, aromes vegetals, sotabosc, records de brasa, cuirs, subtils aromes de laca i vernís, agradables torrats i torrefactes.
A la boca és potent i molt intens, licorós, ampli, records de fruita negra, acidesa correcta i uns tanins potents, però agradables, de persistència mitja, de post gust torrat i especiat, i un final llarg.



El preu uns 24 euros directe al Celler d'Orcau.
Esperarem impacients els vins amb les varietats autòctones.