HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dijous, 25 de juny de 2015

Bruberry 2013

AL MATEIX LLOC, AVUI FA UN ANY.

Després d'una gran nit de Sant Joan amb molt bona companyia, en la qual no va faltar de res i on vam poder gaudir d'una bacanal culinària extraordinària, acompanyada per uns vins fantàstics alguns d'ells molt exclusius, i com ja és més que una tradició a casa nostra, ens llevem tard i amb molt poques ganes d'embrutar la cuina, així doncs fotrem el camp a picar alguna cosa en algun restaurant de la zona, no gaire lluny, que ja penso en jeure altre vegada i tot just m'acabo de llevar, quina mandra per deu!.
Casualitats de la vida, l'any passat el dia de Sant Joan, vam decidir fer el mateix, ja que també ens havíem llevat tard i vam anar per aquí la vora. Doncs sí, hem acabat al mateix lloc que l'any passat i a sobre demanant la mateixa ampolla de vi, i us ben juro que sense saber-ho.
Estàvem pensant amb la meva mitja llima, d'establir-ho com una tradició familiar del dia de Sant Joan, el restaurant, el vi.., tot de per vida.


D.O. MONTSANT.
Celler Portal del Montsant.
Cupatge de Garnatxa, Carinyena i Syrah amb una criança de 5 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell cirera molt viu amb rivet violaci de capa mitja-alta amb llàgrima densa i abundant que tinta la copa, net i brillant.
Al nas destaca per la seva intensitat aromàtica, la fruita negra i vermella, móres, nabius, cireres, gerds, madures sense arribar a les notes de melmelades i compotes, notes especiades dolces, clau, records de llorer, subtils notes florals, violetes i aromes de sotabosc, fons amb notes de fusta i lleugers torrats.
A la boca continua sent llaminer com el 2011, amb notes de fruita en licor, és ampli i amb un pas sedós, amb un acidesa viva i equilibrada aportant un punt de frescor, de tanins dolços i marcats, intensos, aportant una interessant estructura, post gust especiat, de bona persistència i final llarg i afruitat.


Felicitats a tots els Joans i Joanes.


El preu al restaurant 18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada