HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dimecres, 17 de febrer de 2016

Foresta Marselan 2013

L'ARBOÇAR.

Marselan és una varietat de raïm negre resultat de l'encreuament entre Cabernet Sauvignon i Garnatxa, creada a França l'any 1961, es va començar a cultivar a prop de la ciutat de Marseillan, d'aquí el seu nom. És una varietat minoritària però especialment apreciada per la seva potència i capacitat d'envelliment, i que s'ha adaptat molt bé en algunes zones de Catalunya, donant com a resultat vins tant fantàstics com aquest Foresta. Una d'aquestes zones és el Massís del Garraf, amb un clima molt influenciat pel mediterrani i amb les vinyes envoltades de bosc, arboç, romaní, fonoll i farigola.
Salut i Marselan.



SENSE D.O. - Massís del Garraf
Celler Foresta.
Cupatge de Marselan i un petit porcentatge de Sumoll amb una criança de 15 mesos en bótes de roure francès la meitat del vi, i l'altre meitat en tines d'acer.
A la vista color cirera picota fosc amb rivet violaci, de capa alta, amb una llàgrima fina i abundant, net i brillant.
Al nas és un vi complex i captivador, notes de fruita negra amb confitura, móres, prunes, nabius, especiats com el pebre i la canyella, notes animals, cuir, olivada, iode, sensacions minerals i notes balsàmiques de menta i eucaliptus, agradables notes torrades, cacau i cafè amb llet.
A la boca és un vi rodó, ampli, harmoniós, de pas sedós, profund, la confitura molt present, amb records de licor de mora, balsàmic i molt refrescant, tanins rics i marcats, amb una persistència marcada pel pebre i les notes mentolades i amb un final llarg.


Una petita joia més de casa nostra.


El preu a botiga..., ara no el recordo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada