HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 14 d’abril de 2016

Faust 0.8 2008

EVOLUCIÓ.

La llegenda de Faust explica com un mag anomenat Faust pacta amb el diable per cedir-li la seva ànima a canvi de coneixement. La persona que prefereix la saviesa a la fe o a la salació estava condemnada per l'església i apareix com a figura negativa en diferents històries, des del pecat original d'Adam i Eva o el de Prometeu fins al doctor Frankestein. Són personatges que transcendeixen els límits fixats a l'ésser humà per curiositat o orgull excessiu, i acaben pagant-ne les conseqüències. Però de vegades la fi justifica els mitjans, serà quest el cas del gran Rubén Parera????.....


SENSE D.O.
Celler Finca Parera.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de Llebre i Garnatxa amb una criança de 23 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color granatós amb rivet ataronjat de capa mitja i amb una llàgrima abundant que ens tinta lleugerament la copa, brillant i amb molta presència de pòsit.
Al nas d'inici notes de reducció i alcohol, records "d'orujo" que amb l'estona a la copa es van suavitzant i van desapareixent, notes metàl.liques, fèrriques, sang , laques, betum, apareixen les notes de fruita vermella i negra, melmelades, nabius, prunes, especiat, regalèssia, notes minerals, records de bosc mediterrani i uns torrats molt fins, fusta ben treballada.
A la boca mostra una bona estructura i amb un punt salvatge, d'inici licorós però la cosa va canviant, és mostra suau i sedós, complex, amb una evolució interessant, madur, manté una bona acidesa, fresc i amb uns tanins madurs i vellutats, apareixen les notes de melmelades i les espècies, balsàmic, de final llarg i de bona persistència mineral.


Un vi d'una qualitat inqüestionable d'un gran vinyeró de casa nostra.


El preu al restaurant 14,50 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada