HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimecres, 12 d’abril de 2017

Il Sigillo 2010

LA MERAVELLA

Ho defineix molt bé en Marc Freixas...

La meravella
és mirar un cel de nit estrellat,
i saber que la bellesa dels dies
es manifesta constantment
en la plena calma que sentim
quan disposem els nostres ulls
a l'univers infinitament inabastable,
desmesurat, intens, enigmàtic i real.
Vivim la vida
per tota aquesta màgia inigualable,
i la veritable raó de l'amor
recau en la curiositat immensa
d'allò que encara desconeixem,
perquè, malgrat tot, som aigua i vent,

aire i pols, cor i amor, paraula i poema.
D.O.C. AGLIANICO DEL VULTURE
Celler Cantine del Notaio.
Monovarietal de Aglianico amb una criança de 24 mesos en bótes de roure francès i 24 mesos en ampolla.
A la vista color vermell robí intens amb rivet grana, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta, net i molt brillant.
Al nas és immens, d’una gran intensitat i profunditat aromàtica, extremadament complex i amb un ventall extraordinari, melmelades de fruites silvestres, nabius, maduixetes, gerds, notes de tabac aromàtic, espècies exòtiques, safrà i fins i tot curry!!, regalèssia, pebre negre, agradables torrats i torrefactes, xocolata amarga, cafè, i amb una marcada mineralitat. Un nas sorprenent i de gran qualitat, realment m’ha fascinat.

A la boca destaca la seva opulència  tot i ser suau d’entrada, elegant amb la fruita amb notes dolces, un bouquet complex i profund, si ja era extraordinari al nas a la boca és orgàsmic, no em vull ni imaginar com estarà amb uns anys més d’ampolla, gran equilibri d’acidesa i alcohol i uns tanins madurs, dolços, agradables, tot això li aporta molta frescor, amb una persistència balsàmica i especiada i final molt llarg.


Curiositat immensa d'allò que fins ara desconeixo i esdevé quelcom extraordinari.


El preu a botiga uns 33 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada