HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimecres, 17 de maig de 2017

Bigardo 2015

REBEL I FET A MÀ

Bigardo és un vi definit pel seu propi creador com "lògic, de veritat, de consciència tranquil·la". La seva irreverent etiqueta, composta per una mà que fa el símbol de les banyes, reflecteix el caràcter provocador d'aquest jove negre zamorà elaborat mitjançant microvinificacions per parcel·les. Kiko Calvo ens ensenya la cara descarada del que es pot fer a Toro si el que es busca és frescor sense perdre complexitat.
Som a Sant Fruitós, gaudint de la cuina de Can plana i del vi d’en Kiko.SENSE D.O.
Kiko Calvo Dominguez - Bodegas Bigardo
Monovarietal de Tinta de Toro amb una criança de 5-6 mesos en bótes de roure.
Color vermell picota amb el rivet lilós, de capa mitja-baixa i fina llàgrima que ens tinta lleugerament la copa.
En nas és molt expressiu amb bona fruita vermella i negra, maduixes, móres, gerds, que dóna pas a uns fins torrats perfectament integrats en el conjunt, amb matisos llaminers de caramel i notes de violetes, notes especiades, pebre i un xic de regalèssia, subtil fons làctic.
En boca és fresc, directe, sedós, fruita i més fruita amb fons làctic i un final lleugerament amarg que li aporta longitud. Bona acidesa, i de tanins fins, bona persistència i final llarg amb records salins.

Bona feina, tot un vinàs, ben equilibrat i amb un bon preu.


Rebel, artesà, descarat i fresc sense perdre la complexitat de la varietat.


Preu uns 18 euros al restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada