HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Irur Arenys de Lledó 2017

COS I ÀNIMA.

Diu Descartes....
El dualisme cos-ànima, la dissociació de dues substàncies de naturalesa diferent, l'una immaterial i interior, i l'altra extensa i divisible en l'espai. El cos és una màquina, comparable a un rellotge. El cos no necessita més que l'ànima per moure's. A diferència del cos, l'ànima és el lloc de la llibertat, de l'imprevisibilitat. El pensament significa la capacitat d'inventar en tot moment. L'ànima és una cosa que pensa (segona meditació metafísica), és a dir, que és capaç de voler, de desitjar, d'imaginar i de sentir.
Avui aquest Irur m'ha fet sentir, voler, desitjar i imaginar amb tot el cos i l'ànima. Salut i Garnatxa!



SENSE D.O.
Celler Ficària Vins
Monovarietal de Garnatxa Blanca amb criança en àmfores de fang varis mesos.
A la vista sorprenent color daurat amb tonalitats taronja i ambarines pàl.lides, recorda el color d'un orange wine, untuós, gras, amb abundant llàgrima lenta i gruixuda, net i brillant.
Al nas és un vi complex, amb una bona intensitat, un vi que desperta els sentits per la seva càrrega aromàtica, garnatxa diferent, ens aporta equilibri, alegria mediterrània, i un agradable entrellaçat entre les espècies i la fruita blanca, alegria forestal, herbaci, i una pinzellada molt subtil d'ametlles i quelcom de fullaraca i sotabosc, amb el temps i la temperatura apareixen agradables notes de caramel, extraordinari.
A la boca ens sorprèn la seva carícia constant al paladar, sedositat extrema, amplitud gratificant i una bonica profunditat molt típica d'aquesta varietat, la seva acidesa és equilibrada donant una bonica sensació agredolça de bonic balanç que li aporta una estructura genial, tot i el seu punt glicèric és mostra fresc i amb un bon punt sàpid, agradable sensació tànnica que li dona més cos, persistència immensa i final molt llarg amb notes mentolades i amargues. Extraordinari.



Com sempre la gent de Ficària fent el que saben fer..., grans vins amb respecte i humilitat.


Terrissa, vi i poesia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada