HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Torre del Veguer Raïms de la Immortalitat Selecció 2013

PINZELLADES HISTÒRIQUES - JOIA I PINTURA

Els Raïms de la Immortalitat simbolitzen la immortalitat continguda en la suspensió biològica, joia i pintura.
I Els Raïms Immortals, és un poema del llibre "Els fruits saborosos" de Josep Carner. On el protagonista és el mateix poeta, que reflexiona sobre el pas inexorable del temps.
Bon moment per fusionar pintura, escriptura i viticultura.

El poeta en el cim se sent cantar,
i la vinya daurada que el sol banya
a farbalans alegra la muntanya
i en fi pendís cap a les ones va.
La mar és adormida, el cel és clar;
melangies d'escumes i boirines
damunt la pau de les blavors divines
rellisquen lentes a no cap demà.

-Oh Cronos, déu de la vellesa austera,
la barba trista i la mirada errant,
la meva jovenesa palpitant
tu te l'emmenes per la cabellera.
I encara só distret i, com l'infant,
veig la parença que ens amaga el dol,
i, com raïm, per art de mon verol,
em resta mel sota la pell tibant.

Aquest raïm, oh Cronos, t'ha plagut;
els grans daurats les teves mans m'arrenquen.
Que trist no és el so de quan es trenquen
en tos queixals movents de senectut.
No vull el lent i desvagat destí
de dar al no-res mon oci inconegut;
val més ésser esclafat i escorregut,
la sang inútil trasmudant en vi.

Cerquem el goig el fàcil escorrim,
la falsedat lluent se'ns encomana,
i, tement cap paraula sobirana,
l'ànima taciturna defugim.
Però tot nèctar en el vas del rim,
duració en perfum i en transparència
es fa en el cup de la completa essència,
amb delits i recances que oprimim.

Malenconia al fi de la diada
i cremadissa d'ales dels instants!
Treni garlandes amb els pàmpols blancs
i rigui dalt dels carros la gentada.
No em plau corona de tot vent i joguina,
sinó deixar, per a no nats humans,
un poc de sol de mos amors llunyans,

clos al celler, colgat en teranyina.


D.O. PENEDÈS.
Celler Torre del Veguer
Cupatge de Cabernet Sauvignon (90%) i Petit Syrah (10%) amb una criança de 15 mesos en bótes de roure americà i francès.
A la vista color vermell entre cirera i robí amb el rivet rosat, de capa alta i amb densa i abundant llàgrima que ens tinta molt lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és un vi amb un extraordinari potencial, és un vi amb un bouquet complex, profund, fosc i enigmàtic, tots els aromes en bona harmonia, fan un conjunt precís i elegant, des de la fruita negra madura, amb notes de confitures i melmelades, cireres, prunes, nabius, passant per les notes especiades, de pebre, clau, cacau, subtils notes fumades de tabac, caixa de cigars, quelcom balsàmic i amb notes mentolades, fons torrat i de regalèssia negra.
A la boca ens mostra la seva elegància amb una bona harmonia dels elements, de pas ampli i vellutat, untuós, rodó,amb un bon volum que ens embolcalla el paladar d'aromes complexes, és un vi saborós, equilibrat, amb una bona acidesa i uns tanins elegants, dolços i ben integrats, records de la fruita madura, i de licor de cassis, de molta persistència especiada i final llarg amb records de regalèssia i cacau..


Un vi intel·lectual per gaudir sense preses, i amb molt bona companyia.



El preu a botiga uns 21 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada