Pineto és una ciutat de la província de Teramo, Abruzzo, al centre d'Itàlia, es tracta d'una ciutat marítima del segle XX a la costa de l'Adriàtic, amb platges de sorra ombrejades per pins que donen nom a la ciutat.
Els Abruzzo posseeixen una rica tradició gastronòmica, amb tradicions específiques, unides a cadascuna de les províncies. Regnen a la taula els macarrons a la guitarra, pasta feta a casa tallada amb un teler de fils d'acer; típiques de la zona de Teramo són les scrippelle, fines làmines de pasta amb brou; a la costa, a Pineto, abunden els primers plats a base de peix, sovint amb tomàquet per exaltar el gust del "peix pobre" que es pesca al mar proper a les antigues localitats marineres. Unes receptes que li van com anell al dit al nostre vi de la zona de Teramo i Pineto.
Salut.
SENSE D.O. - ABRUZZO
Podere la Brigata
No tinc molt clar si només és monovarietal de Trebbiano d'Abruzzo o porta alguna altre varietat autòctona com la Pecorino, no sé la criança però segur que ha estat uns mesos amb les mares, pel seu color, aromes i textura.
Color groc palla intens i fosc amb reflexes ataronjats, sensació untuosa, de fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi natural d'una extrema delicadesa i sensualitat, fruita blanca tímida, cítrics intensos, pell de taronja, llima, notes de sotabosc?, fruits secs, ametlles i alguna orellana perduda, agradables notes vegetals de fons, fonoll.
A la boca ens atrapa la seva descarada naturalitat assenyada, es mostra ters i vertical, afilat, gràcies a una viva acidesa amb records amargosos dels fruits secs, mostra una lleugeresa ostentosa, i un recorregut fresc, amb una persistència anisada i un final amb una fantàstica salinitat marina natural.
Naturalitat italiana extrema i sorprenent
El preu a botiga uns 15 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada