AUTO "VI-OGRAFIA" D'UNA VIDA - DIARI D'UN VI, VI, D'OR - 8 ANYS COMPARTINT VINS
HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...
Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.
"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"
Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.
Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.
Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.
Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.
Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.
Amic blanc 2013
Qui m'ho havia de dir, que aquests dies per terres empordaneses tindríem la sort de fer un nou amic, i no és un giri-gamba vingut de França, Bèlgica o Holanda, nooooo!!!!, ni més ni menys que un natiu autòcton de Calonge. Ell tant senzill i planer, ens ha alegrat la nit i ha compartit amb nosaltres una bonica estona durant el sopar que hem gaudit en un restaurant emblemàtic de Sant Antoni, el Refugi de Pescadors, parada obligada durant les vacances, i no hi ha res millor que maridar la gastronomia d'aquesta terra amb un vi de l'Empordà, aquest cop l'hi ha tocat el rebre al meu nou Amic blanc 2013, nascut a Calonge a uns 3 km. escassos d'on el gaudirem tot sopant davant el Mediterrani.
D.O. EMPORDÀ.
Celler Clos d'Agon.
Garnatxa blanca i petites proporcions de d'altres varietats, Marssanne, Roussane, Viognier amb una criança de 5 mesos en dipòsits Inox.
A la vista bonic color groc palla intens amb reflexes daurats, net i brillant.
Al nas destaca la intensitat engalipadora de la Garnatxa blanca, pinzellades de fruita blanca, poma, pera, tocs cítrics, records vegetals i de fruits secs, ametlles.
A la boca és alegre i molt simpàtic, rialler, de caràcter intens, això es la garnatxa, i amb una acidesa molt viva i refrescant, fàcil de beure, pot ser massa i tot, amb un post gust a fruita blanca i ametlles i un final llarg i persistent amb un toc salí.
Quin gran perill aquesta garnatxa tant fresca!!!
El preu a botiga entre els 11-12 euros
www.closdagon.com
Llavors 2012
Ais.., ais.., ais..., quants records passats, aquelles vacances ja esfumades, aquelles fantàstiques jornades gastronòmiques, aquelles passejades al cap vespre, aquelles estones gaudint d'una cervesa ben fresca a l'ombra d'una figuera, o amb les peus a la sorra humida amb la brisa fresca i engalipadora a la llum de la lluna en companyia del silenci i de la meva estimada i inseparable copa de vi, tots dos amb un sol pensament... fer-nos feliços l'un a l'altre. I sabeu què???? ho vam aconseguir.
P.D: Queda més que entès que la meva estimada família m'acompanyava en tot moment, millor deixar-ho ben clar.
Érem en algun Racó de l'Empordà.
D.O. EMPORDÀ.
Celler la Vinyeta.
Cupatge de Merlot, Samsó, Cabernet Sauvignon, Sirà, Garnatxa negra i Cabernet Franc envellit en barriques de roure francès, hongarès i americà.
A la vista color cirera picota amb el rivet granatós de llàgrima força densa que tinta la copa i de capa mitja, net i brillant.
Al nas d'entrada es mostra un pel esquerp, fosc, enigmàtic, a mesura que ens anem coneixent ens dona la fruita negra madura, notes de brasa i records especiats, pebre, marcats torrats, a mesura que avancem en la relació ens obre uns agradables torrefactes, cafè i un bon fons mineral.
A la boca és intens i potent, molt fresc amb una bona acidesa, records de la fruita madura, els torrats i els torrefactes, cacau i cafè, post gust fumat i especiat, tanins marcats i força poderosos, bona estructura i final llarg i de bona persistència.
Us confesso que no és el meu estil, però en cap cas vol dir que sigui un mal vi, tot al contrari, és un vi amb una qualitat-preu extraordinària.
El preu uns 8-9 euros.
Bancal del bosc 2012
D.O. MONTSANT.
Celler Vinyes Domènech.
Culpatge de Garnatxa, Samsó, Cabernet Sauvignon i Sirà amb una criança de 6 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista intens i molt viu color vermell picota amb rivet granatós de capa mitja i bonica llàgrima que tinta la copa, net i brillant.
Al nas destaquen les intenses notes de fruita vermella, molt balsàmic, fresc, records de regalèssia i agradables notes de sotabosc i fons mineral.
A la boca entrada fresca, suau, llaminer, amb la fruita vermella molt present i records especiats, bon equilibri entre acidesa i dolçor, tanins presents i ben integrats que li aporten una bona estructura, final llarg i de bona persistència.
Qualitat preu un deu!!!
Miranius 2012
D.O. PENEDÈS.
Celler Credo.
Cupatge de Xarel.lo, Macabeu i Chardonnay.
A la vista color groc palla bastant pàl.lid.
Al nas intensitat mitjana molt fresc amb records de fruita blanca i cítrics, poma àcida i vegetal, tocs de fonoll i subtils anisats.
A la boca és d'entrada molt fresc, àgil, fàcil de beure, perfumat de bona persitència i final correcte, un vi que en bona companyia i vistes al mar un dia d'estiu quan comences les vacances guanya el doble.
A viure l'estiuet que son dos dies.
Al restaurant a Palamós 12 euros.
Te la dedico 2012
Aquest celler em té el cor robat des de que vaig tastar el Señora Carmen, a partir d'aquell dia vaig voler conèixer una mica més la feina que feien i em vaig endinsar sense saber-ho en un món molt addictiu, un món que t'atrapa, t'engalipa, et pren per sempre i no hi ha res a fer. El segon vi va ser la Tremenda, res a dir, el tercer que va caure va ser el centXcent i ara aquest Te la dedico, i al celler de casa m'espera l'Ay de mi, el que està clar és que si la feina és fa be...., un mindundi com jo s'enganxa com una paparra.
Ara a per Lo Morenillo, i no parlo de mi, cabrits!!!
D.O. TERRA ALTA.
Celler Vins del Tros.
Cupatge de Garnatxa blanca i Chenin blanc amb una criança de 3 mesos en inox amb les mares.
A la vista bonic color daurat molt brillant amb densa llàgrima, net i gras.
Al nas és realment interessant i perfumat, gran varietat aromàtica, fruita blanca, poma, records de préssecs madurs, flors seques, herbes aromàtiques, fulles de té, anisats, especiat, clau, amb un bon fons mineral, realment un bon espectacle.
A la boca entrada intensa, untuós, cremós, ampli, records de la fruita acompanyada de tocs de fruits secs, records a mel i orellanes, acidesa perfecta que li aporta molta frescor i final de gran persistència. Un altre joia d'aquest fantàstic celler de Vilalba dels Arcs.
El preu entre 8-9 euros em sembla recordar.
No va poder ser òndia!.., el premi al millor blog català de la DO Catalunya, felicitats al guanyadors.
Amb lo maco i "maravilloso" que és aquest blog! i ho dic jo que sóc súper objectiu!!!
Xic Xarel.lo 2013
Ple estiu, diumenge calorós, assolellat, amb ganes de tombona i una mica de sol, bronzejat, amb la piscina al costat per anar refrescant, una cerveseta a l'ombra, una ampolla de vi blanc a la nevera, millor dues, la brasa de la barbacoa en marxa, espurnejant, les orades esperant, tranquiles, bona música de fons, a poder triar Rock FM i sobretot molta pau i tranquilitat. Aquest és un exemple d'un diumenge qualsevol en la meva vida durant l'estiu, realment molt avorrit, però moooolt!!! no hi ha manera de que passin els minuts i les hores, molt desesperant, però que hi farem, si algú s'ha de sacrificar, aquest sempre seré jo, tot sigui per la família.
D.O. PENEDÈS.
Celler Agustí Torelló Mata.
Monovarietal de Xarel.lo sense criança en fusta.
A la vista color groc palla molt pàl.lid amb reflexes verdosos net i brillant.
Al nas és de bona intensitat, molt fruiter on destaquen les notes cítriques, llima i records a raïm amb un punt dolç, tocs vegetals i agradable fons mineral.
A la boca és fresc, fàcil i lleuger, amb una bona acidesa, suau, amb la fruita molt present, de bona persistència i final força llarg.
El preu a la botiga entre 5-6 euros.
Guímaro 2012
Ja tenia ganes de poder gaudir de la terrasseta de la Vineria, i és que com que sempre ho té ple, encara no havíem tingut el privilegi de gaudir de tots els seus plaers i encants al complet, però finalment divendres ho vàrem solucionar, per fi!!!, aquest Marc és una joia. La sort o desgràcia que tenim, segons com t'ho miris, és que ens queda tant a prop de casa que si entre la mestressa i jo ens passem amb el vi, sempre ens podem arrossegar carrer amunt, això reconec que ha sonat fatal, però és només una manera de parlar de la Catalunya central.
Salut i a gaudir de la fresca!
D.O. RIBEIRA SACRA.
Bodega Guímaro.
Si no vaig equivocat a part de Mencía em sembla que porta petits percentatges de d'altres varietats autòctones. Criança en acer inoxidable entre 4 i 8 mesos.
A la vista intens i molt viu color cirera picota, fosc de capa alta i rivet blavós amb llàgrima fina, net i brillant.
Al nas d'entrada molta fruita madura que va guanyant amb intensitat a la copa, nabius, cireres, prunes, records de pedra mullada i subtil sotabosc, fons mineral.
A la boca és agradable, suau i força elegant, bon equilibri entre acidesa i dolçor, records de la fruita madura, tanins integrats, madurs amb punt dolç, de post gust mineral i final llarg i de bona persistència.
El preu a botiga entre 8-9 euros.
Per cert! felicitar a www.malviatge.cat pel reconeixement!