HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dilluns, 20 de gener de 2014

Condado de Sequeiras Tinto Mencía 2011

NIT DE JOVES MENCIAS.

Dissabte a la nit vaig anar de convidat, és un d'aquells sopars que sabia que seria especial per diverses raons, però una de les més importants, a part de la companyia que va ser estupenda, era que tenia la certesa de que les ampolles que tindríem la sort de tastar, serien bons vins, i per suposat de la Ribeira Sacra, sí senyors, estàvem a punt d'entrar a casa d'un Catalano-Galego, apasionat del bon vi d'arreu, però sobretot dels vins que porta a la sang, els de la Ribeira Sacra, Mencias frescos, nets, varietals i amb el caràcter de la terra. I no ens deixem a la preciosa i encantadora pubilla que te al seu costat, que ens va delectar amb un fantàstic sopar que va maridar a la perfecció amb els dos escollits de la nit, i que va culminar de manera espectacular amb uns postres que ens varen elevar fins a l'èxtasi culinari.D.O. RIBEIRA SACRA.
Celler Condado de Sequeiras.
Monovarietal de Mencía sense criança.
A la vista bonic color cirera picota amb rivet violaci de capa mitja-alta, net i brillant i formació de llàgrima.
Al nas ens mostra un fantàstic perfum de fruita vermella madura, gerds, maduixetes silvestres, molt expressiva, acompanyada d'uns intensos aromes florals, violetes, roses, espígol, sobre un subtil fons especiat, canyella.
A la boca és suau, de pas molt agradable i fluid, sensacions afruitades i perfumades que fan que sigui un plaer pel paladar, bona acidesa i sense presència tànica, divertit, primaveral, llaminer, de bona persistència i final correcte.
Perfum i aires de Galicia.


El preu menys de 10 euros, fantàstic.


Moitas grazas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada