HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimarts, 20 de gener de 2015

Paisatges 1883 Mandó 2012

PASSAT RÚSTIC.

Divendres nit i aquí estem, a Casa Nobita al voltant d'una taula i gaudint d'aquests bonics projectes experimentals de recuperació de part del nostre territori i la nostra identitat. Mica en mica anem fent camí cap allò que en algun moment vàrem ésser. Varietats que formen part del nostre passat arrelades al nostre terroir i que mai hem abandonat del tot. Tot un plaer poder tastar aquest Mandó de casa i gaudir-la tal i com és mereix.


SENSE D.O.
Bodegues Abadal.
Monovarietal de Mandó amb una criança en barrica de roure i àmfora d'argila.
A la vista cirera picota amb rivet rosat de capa mitja amb llàgrima lenta i abundant, net i brillant.
Al nas varietat aromàtica amb bon equilibri de la fruita i la fusta, notes de bosc, romaní, pinassa, balsàmic amb subtilesa, cireres i gerds acompanyant els records torrats i les notes d'herbes medicinals sobre un fi sotabosc.
A la boca poc pes, subtil i lleuger, prim, però amb un taní secant i una marcada acidesa, notes mentolades i especiades juntament amb la fruita madura, fons torrat agradable amb punt amarg, de poca persistència i final mig.
Diferent, interesant.


El preu sobre els 13 euros si en trobes alguna ampolla.

www.abadal.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada