HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimecres, 14 de gener de 2015

Sucamulla 2013

PA AMB VI I SUCRE.

Ja fa uns quants mesos vaig tenir el gran privilegi d'assistir a un tast de vins d'un nou projecte d'un Celler de Navàs. Aquell dia vam tenir l'ocasió de tastar una gran part dels vins que el.laboren en el seu petit garatge. Evidentment, uns dies després vaig poder adquirir algunes de les ampolles tastades el dia esmentat, i així poder-les gaudir amb més calma a casa, amb un bon maridatge i els cinc sentits ben desperts. Amb molta tranquilitat, gaudint de cada glop, deixant que evolucioni mica en mica en copa, sense preses.
El resultat ha estat més que satisfactori, tota una experiència molt enriquidora plena de subtilesa, sensualitat i una bonica sensació de fragilitat. Un sopar ple d'harmonia.


SENSE D.O.
Costes de Vilafresca - Navàs.
Monovarietal de Macabeu, 70% est i 30% oest, com ens diuen a la contraetiqueta.
A la vista és de color groc palla molt pàl·lid amb alguna tonalitat verdosa, amb una fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi molt fi i delicat, complexe, d'una bonica i canviant tonalitat aromàtica, aromes florals, roses, fruita blanca, pera, i algun record a fruits secs, ametlles, de gran sensualitat, un vi femení que ens acaricia els sentits.
A la boca ens recorda tot el que hem descobert al nas, de pas fi i sedós, molt agradable, saborós, subtilment en recorre tota la boca amb una bona sensació d'amplitud, acidesa correcte, records dolços de la fruita blanca i una fantàstica salinitat final que li aporta bona estructura i equilibri. De bona persistència i final correcte.


Ara no recordo el preu, però no arribava als 10 euros.


Nous projectes, nous reptes, noves sensacions...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada